Сви амерички финансијери и политичари повезани су међусобно масонским ложама

„ЛОБАЊА И КОСТ” - ШТА ЈЕ РЕАЛНО А ШТА ИЗМИШЉЕНО

У ДЕЛАТНОСТИ АНГЛОСАКСОНСКИХ МАСОНА (2)

Зграда Система федералних резерви

  • Већина чланова англосаксонских ложа високог нивоа иницијације су извршиоци идеје главних људи Америке. Поред тих људи, у Америци има још око 5 милиона чланова масонских ложа нижих нивоа иницијације, који немају појма шта се „горе” ради
  • Кризе се изазивају вештачки и њихови аутори су увек из Система федералних резерви САД (раније Банке федералних резерви), заједно са високим чиновницима и администрацијом и групом најутицајнијих банака. Циљ кризе увек је један те исти - муњевито богаћење и прерасподела имовине у њихову корист
  • Нико осим масона данас не може да спроведе такву дугорочну комбинацију, не допуштајући цурење информација или њен слом. То су најпоузданије структуре. Само овде се спроводи разрада строго чуваног плана и што је најважније, ред братства из виших иницијација одлучује када ће наступити дан „X”. Ту се сачињава списак жртава и прави се расподела опљачканог
  • Џ. Кенедија, који је и платио због тога што је дошао у раскорак са политиком СФР. Тај председник је одлучио да ограничи моћ СФР и да уведе сребрни стандард долара, то јест, да врати тржишно контролисану емисију. Он је убијен већ сутрадан по потписивању одговарајућег указа, а сам указ никад није ступио на снагу

Пише: Дмитриј СЕДОВ

       У ТАЧКИ у којој се пресецају политика и новац, управо и расту масонске ложе. О томе искуство САД очигледно сведочи. Сви угледни финансијери и политичари у тој земљи повезани су међусобно масонским ложама.

       Ипак, поставља се питање какав је смисао те појаве? Зар Ротшилди не могу да се сретну са Рокфелерима и Морганима и приликом игре голфа и да у неизнуђеним околностима донесу потребна им решења? Због чега та сва масонска бесовштина?

       Ротшилдима и Рокфелерима заиста није нужна црна конспирологија и они могу мирно да воде дијалог са председником државе. То су становници Олимпа на који тешко могу да се попну шпијуни из противничког табора. Но, одлуке које они доносе, понекад су апсолутно тајне, и од великог броја извршилаца тих одлука захтева се да држе језик за зубима.

       Већина чланова англосаксонских ложа високог нивоа иницијације, јесу извршиоци идеје главних људи Америке и овде тајновитост представља закон.

       Примећујемо да, поред тих људи, у Америци има још око 5 милиона чланова масонских ложа нижих нивоа иницијације, који немају појма шта се „горе” ради.

       Хајде да погледамо рад масона на примеру финансијске кризе, која је прво потресла Америку а сада и цео свет.

       Кризе се изазивају вештачки и њихови аутори су увек из Система федералних резерви САД (раније Банке федералних резерви), заједно са високим чиновницима и администрацијом и групом најутицајнијих банака. Циљ кризе увек је један те исти - муњевито богаћење и прерасподела имовине у њихову корист. Шема је суштински стандардна и моделише се само приликом нових финансијских инструмената, дотад непознатих свету.

       - У почетку СФР спроводи необуздану емисију долара, који нису подржани никаквим еквивалентом. То је празна „амбалажа”.

       - Банке које сарађују са СФР издају ту „амбалажу” у виду јефтиних кредита под минималним каматама.

       На финансијском тржишту настаје бум - сви се хватају за јефтине кредите и уграђују их у реалну привреду. За такву празну „амбалажу”, стварају се и купују реалне економске вредности.

       Паралелно на берзама цветају спекулације. Данас је главна финансијска берза у ствари виртуелна. То је електронски свет, у коме струје невероватне реке виртуелног новца и често нема никакве везе са стварном производњом. Ако ви контролишете кључне моменте тог тржишта, сами себи штампате новац у потребним количинама, сами себи дајете кредите било каквих размера, сами организујете новости на које тржиште реагује, сами одређујете време за пуштање тих новости, онда ћете ви зарађивати фантастичне новце. Ви ћете из године у годину скупљати контролне пакете акција од истински профитабилних предузећа, како би, када све пропадне, веома велики део реалних актива остао у вашим рукама.

       За неупућене (неинициране) играче, берзанско тржиште представља жешћу варијанту  играња руског рулета, када је у добошу револвера од 6 места, пет попуњено мецима. То је такође игра и у њој такође буде и победа, но, њих бива веома мало.

       Но, игра са виртуелним процентима не може се бесконачно продужавати, јер темељни закон да новчана маса треба да одговара одговарајућој робној маси, нико не може укинути. Ова подударност чудовишно се нарушава. „Амбалажа” иде у највећем степену на куповине и спекулације, а не на стварање робе. Они који су их наручили, нису у стању да их врате банкама. Не смемо заборавити да су то били кредити.

       Наступа дан „X” када ће кредитори организовано обзнанити своје банкротство. Почиње економски колапс и пир грабљиваца. Иницирани учесници комбинација јефтино купују а потом у магновењу обесцењују акције банкротом. Иде бурна прерасподела имовине.

       Кад се апетити задовоље, нужни чиновници у владама укључују „контролисани излаз” из кризе или једноставно речено, реду банкротираних помажу државним новцем, како би они преживели. Тиме се ликвидира опасност социјалне експлозије.

       Привреда као да оздрављује и Систем федералних резерви припрема нову кризу.

       Каква је овде улога масонских ложа? Нико осим масона данас не може да спроведе такву дугорочну комбинацију, не допуштајући цурење информација или њен слом. То су најпоузданије структуре. Само овде се спроводи разрада строго чуваног плана и што је најважније, ред братства из виших иницијација одлучује када ће наступити дан „X”. Ту се сачињава списак жртава и прави се расподела опљачканог.

       Због тога сви дипломци елитних америчких и британских универзитета постају чланови ложа, где се укључују у вођење закулисне политике. Потом, међу њима најприхватљивији, по одлуци и уз помоћ ложе, могу израсти до виших државних функција, све до места председника САД.

       То се догодило практично са свим америчким председницима двадесетог века, са изузетком Џ. Кенедија, који је и платио због тога што је дошао у раскорак са политиком СФР. Тај председник је одлучио да ограничи моћ СФР и да уведе сребрни стандард долара, то јест, да врати тржишно контролисану емисију. Он је убијен већ сутрадан по потписивању одговарајућег указа, а сам указ никад није ступио на снагу.

       Како је показала неуспешна истрага тог атентата, његови корени иду до тајних друштава, о чему уопште не воли (или се плаши) да пише америчка штампа.

       О појави СФР као главног органа вештачких криза, писано је много. То је уникалан инструмент који омогућава приватним лицима да регулишу обим новчане масе најмоћније државе на планети. Било би чудно ако би приватно лице које је добило таква права, не би искористило тај инструмент за своје интересе.

       Ево списка очева-оснивача СФР из 1913. године, који су се за сто година мало изменили.

       1. Банка Ротшилда у Лондону и Паризу
       2. Банка браће Лазар у Паризу
       3. Сејф-Банка Израэла Мозеса у Италији
       4. Банка Варбурга у Амстердаму и Хамбургу
       5. Банка Лемана у Њујорку
       6. Банка Кун Леб у Њујорку
       7. Чејз Манхетн Банка Рокфелера у Њујорку
       8. Банка Голдмана Сакса у Њујорку
 

       Свака од ових банака имала је одређене везе са масонским организацијама а често их и сачињавала.

       Наравно, време тече и масонске ложе не решавају све проблеме који стоје пред ауторима „Новог Светског Поретка”. Сада постоје и такве мистериозне организације као „Билдерберг клуб”, „Трилатерална комисија”, „Савет за економске односе САД”...

       (следи наставак)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари