Србима су приредили нови Минхен

ВОДЕЋИ КОМЕНТАТОР РУСКЕ ДРЖАВНЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ МИХАИЛ ЛЕОНТЈЕВ

О ПЕТОГОДИШЊИЦИ КОСОВСКЕ НАТО-ТВОРЕВИНЕ

Парада у Приштини

  • Словачки политичар и публициста Сергеј ХЕЛЕМЕНДИК на митингу у Прагу „Косово је Србија“: Ако нисмо у стању да у овој ситуацији подржимо Србе - онда смо ми следећи на реду
  • ЛЕОНТЈЕВ: Ово се чуло у Прагу. Било је изговорено на руском, а нас се и најнепосредније тиче!
  • ЛЕОНТЈЕВ: Раскомадана Југославија и Србија која лежи под ногама победника - све то опомињуће личи на оно што је било у Минхену уочи Другог светског рата. Разлика је само у томе што је Хитлер почео да бомбардује после Минхена, а садашњи Натовски минхеновци су почели - од бомбардовања

        ВОДЕЋИ коментатор Првог канала руске државне телевизије Михаил Леонтјев посветио је целу своју последњу аналитичку емисију „Однако“ петогодишњици самопроглашене независности косовске НАТО-творевине. 

       Факти у целини преносе коментар Михаила Леонтјева:

       „Ипак, здраво!

       Петогодишњицу такозване независности Косова, приштинска администрација - која је насилно Србији отела ову територију - обележила ју је војном парадом.

Михаил Леонтјев

       Како је изјавила председница Косова Атифете Јахјага, Косово има јасан циљ - ступање у ЕУ и НАТО. Парада у Приштини не само да није никаква сензација него и није неки посебан догађај.

       На прави догађај, који је притом још и доказ да чак ни у Источној Европи није свима врана попила мозак, много више личи ово што се истога дана дешавало у Прагу.

       „Мислим да су грађани Чешке Републике, бивше Чехословачке, обавезни да у XXI веку буду опрезни пред нови Минхен јер је један овде већ био. Тада су биле украдене територије једне суверене државе“ - рекао је на митингу (у Прагу) посланик чешког парламента Јарослав Фолдина.

       „Слични мининзи се одржавају у Чешкој, у Острави, и у Пољској. Ти митинзи су масовни. Ако се на такав начин могло поступити са једним великим европским народом (Србима), ако се тај народ на такав начин он могао разбити, раскомадати и сатерати у угао, ако је то било могуће тамо, онда је то могуће урадити свугде. Није случајно што се већ чује да је све то нови Минхен“ - нагласио је словачки политичар и публициста Сергеј Хелемендик.

       Раскомадана Југославија и Србија која лежи под ногама победника - све то опомињуће личи на оно што је било у Минхену уочи Другог светског рата. Разлика је само у томе што је Хитлер почео да бомбардује после Минхена, а садашњи Натовски минхеновци су почели - од бомбардовања.

Сергеј Хелемендик

       Том Хенкс, добитник два филмска Оскара у интервјуу који цитира београдска Правда, упоредио је данашњу Србију са Израелом: „На Косову су некада живели Срби, градили су манастире. Они су имали своје краљеве. А онда су дошли Албанци и протерали Србе. Крајем XX века на Србе су падале НАТО бомбе, а они као и раније не желе да признају Косово као независну државу и говоре: „Косово је Србија“. Као Јевреји који су се на крају крајева вратили на своју земљу, исто тако ће, вероватно, бити и са Србима“.

       Инсерт из филма  „Терминал“:

       - Рецимо да је чипс - Кракожија (измишљена земља апсурда). У реду. А јабука...

       - Велика јабука...

       - Велика јабука - то су борци за независност, схватате? Трас! Нема више Кракожије! Јасно?

       „Желео бих да кажем следеће: Сви смо ми Срби и то треба да схватимо. Да, данас смо сви ми Срби. Јер, ако нисмо у стању да у овој ситуацији подржимо Србе - онда смо ми следећи на реду“ - упозорио је  учеснике митинга у Прагу Сергеј Хелемендик.

       Ово се чуло у Прагу. Било је изговорено на руском, а нас се и најнепосредније тиче.

       Ипак, до виђења!“

       Приредио: Горан Шимпрага

       Аналитическая программа „Однако“ с Михаилом Леонтьевым
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари