Сједињене Државе спремне да због одбране долара започну трећи светски рат?

РОКФЕЛЕРИ ДРЖЕ НАФТУ, А РОТШИЛДИ ЗЛАТО - ЗАТО СЕ ОКРЕЋУ КИНИ И ЈУАНУ

 • САД су светски лидер у области финансија, али су Кинези већ престигли Американце по обиму БДП. Број доларских новчаница које излазе из штампарске машине вишетруко премашује све што ствара економија САД. Њихове златне резерве покривају само део процента укупне масе „зелених“
 • Победом у трећем светском рату, САД би се ослободиле дугова: једноставно би из свог биланса отписале кредите земаља које одреде као кривце за отпочињање рата. Штавише, Америка може да окривљене „оглоби“ репарацијама и контрибуцијама. Постоје и други начини: емитовање нових долара и обавезивање власника старих да докажу њихово легално порекло
 • Постоји још једна варијанта: пошто ликвидирају финансијска тржишта - Американци могу девалвирати долар и сву његову масу пустити на тржишта робе. Настаће хиперинфлација, долари ће се претворити у отпад који ће остати у Кини, Јапану и код других кредитора САД, а они ће емитовати нову валуту, на пример „амеро“ (његово увођење разматра се већ неколико година)
Пише: Валентин КАТАСОНОВ, професор Московског државног института за међународне односе
 

        ДОЛАР формално сада има добру позицију. Удео америчког долара у операцијама на девизном тржишту износи око 87%, док је удео евра знатно мањи.

        Проблем је у томе што САД као светски лидер у области финансија више нису лидер у области реалне економије. Удео САД у светском БДП износи око 20%. Кинези су већ престигли Американце по обиму БДП, а при том у операцијама на девизном тржишту јуан учествује нешто мало више од 2%.

        Диспропорција била је приметна већ крајем XIX - почетком  XX века. Према обиму индустријске и пољопривредне производње, тада су САД доспеле на прво место и потиснуле Велику Британију. Али, фунта стерлинга остала је, као и раније, светска валута и да би је свргнули с престола и на њега поставили долар светски банкари су приредили два светска рата.

        Није искључено да ће власницима штампарске машине Система федералних резерви САД ради очувања доминантног положаја „зеленог“ бити потребан и трећи…

        Акционари Система федералних резерви имају неколико разлога за отпочињање рата.

        Више нема рационалних економских стимуланса за добијање америчке валуте. Број доларских новчаница које излазе из штампарске машине вишетруко премашује све што ствара економија САД. Њихове златне резерве покривају само део процента укупне масе „зелених“.

        Таква „роба“ може се пласирати само на један начин - силом и главно покриће долара постале су Оружане снаге САД. Либијски лидер Моамер Гадафи убијен је само због тога што је у обрачунима за нафту прешао са долара на евро и планирао да пређе на златни динар. САД се уопште нису окомиле на Иран због нуклеарног програма, већ због одустајања од коришћења долара.

        Власницима штампарске машине потребне су операције за дестабилизацију ситуације у различитим деловима светаи ради учвршћивања курса долара. Када се и у Европи и у Азији одвијају ратна дејства онда се, без обзира на економску деградацију, Северна Америка претвара у вештачко „острво стабилности“.

        Новац из читавог света „јури“ у САД повећавајући курс долара. Скуп долар обезбеђује Сједињеним Државама јефтин увоз и омогућава да по читавом свету јефтино купују природне ресурсе, предузећа, некретнине. На крају, велики рат помоћи ће САД да реши сопствене економске проблеме од којих је један од најакутнијих - све већи државни дуг. 

        У августу 2014. тај дуг је износио 107% БДП. Док је у САД пуним капацитетом радила штампарска машина и каматне стопе биле ниске, његово сервисирање није стварало тешкоће. Међутим, емисија долара се смањује, стопе ће расти, а трошкови за сервисирање државног дуга могу достићи половину буџета те земље.

        У таквој ситуацији, владајући кругови САД могу се присетити историје.

        Уочи Првог светског рата Америка је имала гигантски спољни дуг. Међутим, после рата САД су постале највећи кредитор, а после Другог светског рата сконцентрисале су 70% светских резерви злата.

        Победом у трећем светском рату САД такође могу да се ослободе дугова: једноставно из свог биланса отпишу кредите земаља које одреде да су криве због отпочињања рата. Штавише, Америка може окривљене да „оглоби“ репарацијама и контрибуцијама. Постоје и други начини за анулирање дугова, на пример, емитовање нових долара и обавезивање власника старих да докажу њихово легално порекло. 

        Постоји још једна варијанта: пошто ликвидирају финансијска тржишта - Американци могу девалвирати долар и сву његову масу пустити на тржишта робе. Настаће хиперинфлација, долари ће се претворити у отпад који ће остати у Кини, Јапану и код других кредитора САД, а они ће емитовати нову валуту, на пример „амеро“ (његово увођење разматра се већ неколико година).

        Не треба заборавити да између акционара СФР нема узајамне сагласности. Ту се боре два моћна клана - Рокфелери и Ротшилди, од којих су први нафтни магнати, управо она партија рата која жели на све начине да очува доминацију долара. Наслеђе других је - злато. Они су изгубили део својих позиција током 1970-их година када је нафта повезана са доларом и желе да се реванширају.

        Ротшилди желе да врате златни стандард и да јуан постане „златан“. Али, њима би сасвим одговарала и варијанта мултивалутних зона које су постојале до Другог светског рата. Као јединица за размену између зона највероватније би се користило злато.

        Превела Ксенија Трајковић

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Sančo Pansa's picture
Sančo Pansa (није потврђен) 19:56 20.05.2015.

 • +55
Voting is closed.

Amerika je već pripremila na destine žarišta po svijetu, dakle, samo je potrebno potpaliti, odrediti krivce i poništiti dugovanja prema njima. Najviše dujguju Kini i Japanu, znači tamo možemo očekivati da započine vatromet. Koji su to perverzni gangsteri, ovo prevazilazi i najbizarnije pisanije i filmove u koje smo imali prilike da zavirimo.

ср III's picture
ср III (није потврђен) 07:20 21.05.2015.

 • +17
Voting is closed.

из истих разлога је креирала и Хитлера и Јосипа Броза и Бин Ладена - само изазивају ратове по свету. Валда ће им неко стати на врат.

micky's picture
micky (није потврђен) 20:05 20.05.2015.

 • +34
Voting is closed.

Ja tipujem na "devalvaciju dolara" tako da gomila bezvrednih zelembaca ostanu Kini, Japanu i drugima pa mogu da sa njima brisu guzicu. Zasto je ova varijanta najizglednija. Ratna opcija je "na stolu" samo dok su smrdljivci americki sigurni da ce rat i da dobiju sto nikako nije sigurno. Znaci sva nagadjanja sta bi bilo posle rata padaju u vodu. Devalvacijom dolara svi gube a USA najmanje. Gube svi oni koji cuvaju "papire od vrednosti" americke usmrdjele drzave a to su pre svih Japan, Kina, Rusija, Brazil i dosta EU malih drzava Koje cuveju izuzetno veliki broj "milijardi".Rusija u ovoj kombinaciji gubi puno ali ono sto ostaje je rudno bogastvo, nafta i gas. Pao dolar ili se "podigo" sve sto Rusija ima zadrzace a to je najvaznije. U Tom slucaju mogli bi i da prodjemo bez velikog rata a da se smrdljivci skinu sa grbace naroda.

Banoni's picture
Banoni (није потврђен) 20:08 20.05.2015.

 • +31
Voting is closed.

Rotsildi i Rokfeleri ne postoje, kaze Dzo. Sve su ovo gluposti i teorija zavere, tj. Anglosaksonske smicalice, kaze Dzo.. Rotšild (Bauer) – trenutni Pindar Brus Kavendiš (Kenedi) De Mediči Hanover Hapsburg Krup Plantagenet Rokkefeler Romanov Sinkler (St. Kler) Varburg (del Banko) Vindzor su izmisljotine, kaze Dzo. Svima im je zajednicko da su paraziti, psihopate i jedini bog im je novac, kazem ja...

Џо's picture
Џо (није потврђен) 23:39 20.05.2015.

 • +23
Voting is closed.

Шта лупеташ провокатору? Ко је икада рекао да Рокфелери не постоји? Очигледно да немаш ништа да кажеш осим већ одавно прежваканих глупости. Ти си обичан про-нацистички трол и теби уопште не одговарам. Одговорићу на будалаштине које ваљаш ради неких нормалних људи који се хватају на твоје заверолошке глупости.

Дакле пљачкашки империјални капитализам функционише као корпорација и сасвим је нормално да у њему постоје картелу јер се преко картела остварује монопол и олигопол (што значи симбиоза већих играча с мањим, функционални монопол који укључује и мање играче). Онако како картел дође до контроле економије изворне земље на исти субверзивни начин исто тако тежи да дође до контроле других економија.

Трол и провокатор Банони очигледно нема шта да каже осим извртања мојих речи и стављања речи у уста. Призива мене иако га ништа нисам питао. Ваљда му је лакше тако јефтиним извртањем речи да "докаже" своју теорију, кад не би извртао туђе речи онда би морао одговорити аргументима на оно што ја кажем, а он аргумената нема.

Западни империјализам је обликовао цео свет, и сад генијалац типа Банонија лупи јао откуд то јадни мали англосаксонци они су фини. Они нису подјармили и поробили цео свет последњих 500 година. Англосаксонски империјализам је поробио Србију чак и данас. Империјализам делује на субверзивним основама, увек постоје тајни планови како да прошириш империју и подјармиш непријатеља, то није никаква посебна завера већ је субверзивно "завереничко" деловање константа Империје као историјске појаве.

Наравно да трол и провокатор на ову врло јасну и просту истину нема одговор. због тога мора ићи на примитивне менталне акробације и јефтине ироније. Ко мисли да некаква имена нешто значе за њега је Мајн Кампф и нацистичка идеологија, тај себе не може више сматрати Србином.

Дакле можемо бити разумни и просвећени, можемо тражити истину разумом без агитпропа и емоција, али можемо се и спустити на примитивни псеудопатриотизам са елементима нацизма - свођење империјалног система на празноверне теорије завере за необразоване и неупућене. Ко жели веровати у Деда Мраза увек може веровати. Али на паметнијима је да им кажемо да је то глупост.

P.S. После свих ових глупости вреди напоменути да су Рокфелери протестантска породица. Наравоученије: Завероманија је болест.

Banoni's picture
Banoni (није потврђен) 06:57 21.05.2015.

 • +12
Voting is closed.

Majmune primitivni, volis da etiketiras, to je svojstveno tvojoj rasi. Sta god da pises, neces uspeti da nas ubedis da zidovi nisu parazitska rasa, uvek i svuda zive na racun drugih, podlozni svakakvim manipulacijama, prevarama, izazivanjem ratova i haosa na planeti zarad licno koristi. Koliko god se trudis da to demantujes, ne ide ti od ruke, nece te nesto lajkovi, kako vidim, izgleda da posetioci ovog sajta nemaju razumevanja za tvoja soficistirana laprdanja. Previse zaudaras na talmud...

Историчар's picture
Историчар (није потврђен) 11:03 21.05.2015.

 • +19
Voting is closed.

А ти не видиш ништа изван "јеврејске кутије". Свет је много сложенији од тог твог поједностављеног приступа. Јевреји су само једни од играча на сцени. Џо лепо и стрпљиво објашњава да планове праве сви и да се највећи број планова не остварује. Империјални систем владавине постоји од стварања првих држава и он има прецизне механизме који се понављају све савременијим средствима од древних времена до данас. Њихово разоткривање у савременим условима питање је опстанка. Протурање приче о "јеврејској завери" најефикаснији је метод прикривања империјалних механизама.

И не обраћај пажњу на број лајкова. Важнији је квалитет коментара.

Дејан's picture
Дејан (није потврђен) 22:02 22.05.2015.

 • +5
Voting is closed.

Не могу да се сетим када сам се последњи пут начитао оваквих глупости.
Колико година имаш? Јер ово твоје мудровање је преписано из уџбеника марксизма из времена КАДА СУ ГА ТИТОИСТИ УВЕЛИ КАО ОБАВЕЗАН ПРЕДМЕТ. Видим да спомињеш "просвећеност", "псеудопатриотизам" и "празноверје".
Типичан комуњарски линго којим њихово механицистичко бесловесно поимање света треба да се представи као "просвећено" (илуминирано).
Да свет није бесловесан, као што ви јесте, доказује Дејвид Рокфелер када каже: "БОГ ми је дао мој новац".
Не каже о ком богу се ради.

Braca's picture
Braca (није потврђен) 20:16 20.05.2015.

 • +33
Voting is closed.

Profesor Katasonov nije rekao da su se i Kina i Rusija vec dobro pripremile za odbranu svojih monetarnih sistema kupovinom i puvecanjem zlatnih rezervi. Stradace na desetine malih zemalja koje se na vreme nisu oslobodile dolara. Naravno, profesor nece ni rec izustiti o tome jer zlata na trzistu ipak nema toliko koliko ima dolara i treba zlato kupiti sto jeftinije - princip bolje da cutim o tome da bi moja zemlja kupila sto vise zlata za sto manje papira.
Danas je Njujorska berza sluzbeno uvela tzv Bitcoin buducu virtuelnu valutu. I to je buducnost Amerika. Dolar ce ostati za spoljni svet. Za Ameriku nema problema kao ni za Rusiju i Kinu.
Ono sto mene zanima su psiholoske i socijalne posledice u samoj Americi. Bice samo jos vise psiholoskih problema u jednom veoma apaticnom i depresivnom svetu. Ocekujem da ce mnogi Amerikanci preci na barter ( he - he, ono cemu su se nekada smejali Sovjetskom Savezu ) ali ce verovatno barter biti sankcionisan zakonski! Uskoro cemo gledati holivudske filmove kako policija juri, ne sajber kriminalce koji kradu virtuelne bitcoine, vec sirotinju koja menja " moonshine" za marihuanu. Ovo Orwel ni u najinsprativnijem snu ne bi osmislio a to je tu pred vratima.

neko's picture
neko (није потврђен) 09:19 21.05.2015.

 • +14
Voting is closed.

za ruse je karaktersisticno to da imaju i nafte i zlata, a njih cuva dobra armija; rusija je, dakle, dobro, uglavnom kolektivno cuvani trezor, ne samo zlata i nafte; to ih sustinski odvaja od svih navedenih porodica koje vladaju delovima sveta, a i ostatka sveta; naravno da ce rusi koristiti dosadasnja iskustva, i tudja i svoja, za zastitu ovog svog polozaja; bice i u sukobu i u dogovoru sa ovim porodicama, ali su u ponecemu su i drugaciji; primer: kina svojim ljudskim potencijlom garant obostrano korisnog aranzmana sa rusima; o tome se zapravo ne prica, a iz navedenog sledi da kapital, posto voli sigurnost, hrli na sigurna i relativno jeftina mesta;

Каплар's picture
Каплар (није потврђен) 14:55 21.05.2015.

 • +14
Voting is closed.

Биткоин је једна од највећих превара у последње време. Валута која комбинује највеће недостатке монетаризма и златног стандарда.

Forex's picture
Forex (није потврђен) 15:00 21.05.2015.

 • +12
Voting is closed.

I još je pod kontrolom "neprobojnog algoritma" koga je napravio "anonimni japanac". Kakva bajka.

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 21:41 20.05.2015.

 • +13
Voting is closed.

@Braca Molim Vas da pojasnite jer Vaš komentar deluje veoma interesantno " Moonshine "(munšajn ) je u bukvalnom prevodu mesečev sjaj ,sjaj meseca ili na našem jeziku - mesečina .Da li ste hteli da kažete da će sirotinja( i kako i zašto baš ona ?) davati "mesečinu" (ništa ? ) za drogu ili ste mislili na nešto drugo što bi (ili ne bi ?) možda izgledalo realnije. u kontekstu celog komentara. Hvala.

Braca's picture
Braca (није потврђен) 21:56 20.05.2015.

 • +22
Voting is closed.

Moonshine ( eng)- samagon ( ruski ) rakija koju peku ilegalno po srpskom " Brlja" . Hteo sam da kazem da ce barter - tj trampa oziveti u Americi i to na pijacnom nivou a da ce americki gradjani biti hapseni za trampu.

micky's picture
micky (није потврђен) 00:30 21.05.2015.

 • +15
Voting is closed.

E brale molim te i da i drugi put "udaris" ovo... "Brlja" jer to i ja ovako tupav kakav jesam mogu da skontam.
Pozdrav

Angela's picture
Angela (није потврђен) 09:07 21.05.2015.

 • +17
Voting is closed.

"Moonshine" je rakija od kukuruza, zasto u reci ima "moon" (mesec), posto je to ilegalna proizvodnja, onda to rade nocu. Policija ih hapsi, uzimaju im kazane, jer NE placaju porez drzavi, zato je to onda ilegalno. Tu rakiju zovu jos i beli viski, recept su doneli u 18-tom veku Irci, znaci postoji odavno. Nema danas toga u svim drzavama, samo ima, mislim, u Kentakiju i Geogiji. Zna policija gde oni to rade i kad, pa ih hvataju. Naravno, ima u prodavnicama te rakije koliko hoces bas se i tako zove, ima raznih proizvodjaca, ali, ako hoces da pijes "Moonshine", plati pa klati! U prodavnici je skupa. Drzava je udarila taxu!

ужасипромискуитета's picture
ужасипромискуитета (није потврђен) 22:11 20.05.2015.

 • +20
Voting is closed.

"Moonshine"... како то гордо западњачки звучи?!... КУРУЗАРА, КОМАДАРА... како сељачки. А дибидус исто; у слово!!! :))))

Горан Д's picture
Горан Д (није потврђен) 21:48 20.05.2015.

 • +30
Voting is closed.

Снага уса се огледа само на манипулацији целог света, застрашивању слабијих и штампањау долара. Све што им је иоле вредело од производње све су пребацили у Кину. За задњих 20 год. успели су да се посвађају са скоро целим светом. Створили су крвне непријатеље од држава који су јако ојачали задње 2 деценије. Тога се они боје... Боје се и због тога што немају лојалне савезнике који би потурили леђа уместо њих и на којих могу да рачунају 100 %.
Њихова елита се боји и сопственог народа кога су већ толико пута опљачкали и омаловажили. Они се боје чак и сопствене сене јер знају да сво богатство које поседују нису зарадили часно... Боје се јел осећају да ускоро долази време за наплату!!!

persa's picture
persa (није потврђен) 23:16 20.05.2015.

 • +18
Voting is closed.

Ta zver je opisana
u Jovanovom Otkivenju 13: poglavlje pre 2000 godina.

miško's picture
miško (није потврђен) 02:33 21.05.2015.

 • +14
Voting is closed.

Oni MOGU da počnu taj rat upravo iz tog razloga koji se navodi u textu,ali NE MOGU da pobede u tom ratu.Tu je problem.Samo bezuslovna apsolutna pobeda kao što je bila pobeda nad germanskom koalicijom u oba rata,njima garantuje takav ishod.Ako nema apsolute pobede posledice takve avanture bi pre svega za njih bile KATASTROFALNE.Nažalost pošto totalni bolesnici i narkomani vode tu državu oni će početi taj rat i to veoma uskoro,ali taj rat će se veoma brzo i završiti.Kada vide nivo razaranja koji će se desiti u samo prvih nekoliko nedelja tog rata i projektuju moguće razaranje koje će uslediti u sledećih nekoliko nedelja,mislim da će svi da pritisnu pedalu kočnice punom snagom.Nihova imšeriaj je osudjena na propast najkasnije do 2030 i NIŠTA to ne može da spreči.Jedina opasnost je da neki poluludi neonaci diktator koji dodje u posed dela nuklearnog oružja BIVŠE USA iz čiste odmazfe ne pokuša holokaust nad celim svetom.Budućnost USA je već odredjena i osnovni pravac je u tome da to nema nikakve budućnosti više.Ta država će se raspasti i kao takava nestati sa karte.Problem je sa onima koji će proizići iz tog sloma,to mogu da budu veoma opasni i nasilni režimi u konglomeratu saveza ili pojedinačnih država BIVŠE USA.U svakom slučaju ja očekujem veoma skori početak borbi u ukrajini koje će veoma brzo prerasti u svetsku krizu prvog reda jer to je pravac kojim je krenula američka vlada i to jesad sasvim sigurnoda će se desiti.

neko's picture
neko (није потврђен) 13:39 21.05.2015.

 • +10
Voting is closed.

sacekah i to da neko kaze (hazar):

http://www.standard.rs/svet/31741-%D0%BF%D0%B0%D0%B4-%D0%B0%D0%BC%D0%B5%...

ima i nekih nelogicnosti u komentaru hazara, ali, treba procitati;

Душан Буковић's picture
Душан Буковић (није потврђен) 14:45 21.05.2015.

 • +10
Voting is closed.

Захваљујући делу француског публицисте Пјера Вириона, које је објавио под насловом „Bientot un gouvernement mondial - Une super et contre-eglise” – “Ускоро једна светска влада - једна супер, над или против црква” , боље разумемо зашто су се западно европски и амерички империјалисти успркос разлици њихових политичких система, често налазили у 20-ом столећу на истим позицијама са Совјетским Савезом Социјалистичких Република, где дословно стоји: “Дакле, још једном тврдимо, да би 1955, па чак и 1957, Совјетска Русија била неспособна да се одржи, да Висока Универзална Масонерија, служећи се англо-саксонском моћи и затровавањем маса, није сматрала Гвоздену Завесу неповредљивом, постигавши, да совјетска неповредивост постане реалност. Суецка афера била је заустављена не руским претњама, већ интервенцијом Сједињених Америчких Држава. Тачно исто таква политика била је вођена на истоку, према Чанг Кај Шеку, а у корист кинеског комунизма” - “…Or, affirmons-le une fois de plus: en 1955 et meme en 1957, la Russie sovietique etait parfaitement incapable de tenir si la Haute Maconnerie Universelle, usant des puissances anglo-saxonnes et de l’intoxication du public,
n’avait considere le Rideau de Fer comme intangible et fait passer la superiorite sovietique pour une realite. L’affaire de suez a ete arretee, non par les menaces russes mais par les Etats-Unis, Exactement la meme
politique qu’en Orient vis-à-vis de Tchang Kai’ Cheik au profit de communismе chinois” (Види: Pierre Virion. Bientot un gouvernement mondial - Une super et contre-eglise, Paris, France, 1967, стр. 117).
Интересантно је да су Чичерин (Тschitscherin), Лењин (Lenin), Зиновјев (Zinowiew), Троцки (Trotski) и Керенски (Kerensky) припадали идолатриској организацији чаробњака међународне масонерије ( Види: I. F. L.: The growing menace of freemasonry in Britain, London, 1936, стр. 20). Њихова улога у руском братском крвопролићу имала је за мисију да потресе запад, јер Руси нису нација водич, већ народ за експерименте. Нација - водич и народ - инструменат: први - уточиште капитализма и управних установа, други - сведен на ропство, да би заплашио свет једном слепом и претећом моћи и да би присилио све земље “пристанком или победом”, како то рече амерички сенатор Пол Варбург (Paul Warbourg) у току 1950. године, да се једнога дана савију под јарам, не под јарам совјетског комунизма, већ да се подвргну светској влади идолатриске организације чаробњака међународне
масонерије и тз. “великих изабраника” ...

Каплар's picture
Каплар (није потврђен) 15:18 21.05.2015.

 • +12
Voting is closed.

Какви чаробњаци те спопадоше? Масонерија је најобичнија мафијашка организација, једине чаролије којима се баве су пљачкање народа и држава помоћу привилегија и пословних/политичких веза.

Додај коментар