„Музеји америчке окупације“ ће се појавити у свим земљама Европе чим САД ослабе или се распадну

НИЈЕ СВЕ У ЛИБЕРАЛНОЈ ФОРМУЛИ: НЕ МОЖЕТЕ ЗАБРАНИТИ ХОЛИВУД И КОКА-КОЛУ

Америчка авио-база Кунасан у Јужној Кореји

 • Непријатно је увек изнова слушати преко ТВ како су нас Русе опет увредили. Зато ми треба да увредимо неке, а не да дозвољавамо да то они нама и даље чине. Кад се већ игра такав глобални покер!
 • Зашто не бисмо, на пример, одвојили неку суму за превладавање расне дискриминације у САД? А ако се тамо потом појави пет Фергусона - шта да се ради, није требало да расно дискриминишу своје грађане
 • Што амерички политичари буду имали више проблема на својим границама и унутар своје земље - то ће се мање мешати у туђе ствари. Међутим, у Русији све до данас није уобичајено да се говори да се негде у нешто треба умешати. А зашто се не бисмо мешали?
 • Руски либерали често воле да кажу да су совјетски тенкови доносили диктатуру и да су зато били омражени, а да амерички тенкови доносе слободу, па их зато воле. Да, да, али догађају се и демонстрације против NATO, људи никакве тенкове неће, а њихова земља ладно улази у алијансу. Тамо су владе слободољубивије од грађана...

Пише: Олга ТУХАЊИНА, РИА Новости

        ГЛАВНА тема последњих дана биле су и још су нове америчке санкције против Русије и одговор Москве са протеривањем огромног броја сарадника амбасаде САД.

        Поводом америчког закона о санкцијама већ је написано и да је њиме Русија увршћена у „осовину зла“, заједно са Ираном и Северном Корејом. Указано је и да овога пута санкције нису толико усмерене против наших предузећа колико против наших европских партнера.

        Све је то исправно, али изазива чуђење што се у свакој сличној ситуацији изнова отвара широка дискусија - чиме Русија може одговорити на нови испад и може ли уопште.

        Наши политичари сваки пута истичу да се надају да ће доћи до отопљавања односа са Западом, а те наде се сваки пут на оправдавају, па се сваки пут код посланика, политиколога и експерата јавља питање: шта сад да се ради?

         Притом сами ти експерти и посланици публици предочавају да се Русија под различитим санкцијама налази стотинама година. А с обзиром на то: откуд глупе наде да ће доћи до отопљавања?          

        Много се код нас времена троши и на разјашњавање: да ли ово они нас политички не воле или нас просто само економски гуше? А да ли је уопште битно шта је ту прво и важније?

        Основа америчке спољне политике је глобална доминација, а она обезбеђује просперитет и добар живот и америчкој елити и обичним Американцима.

        Захваљујући својим војним базама и огромном војном буџету, САД могу да наређују Европи да буде мање конкурентна, а да она - све плачући и цвилећи - буде принуђена да жваће тај кактус јер своју армију нема.       

        Када наши западњаци говоре да Американци свима на свету желе само добро - они никога не обмањују. Зашто би Американци икоме желели ишта лоше? Не, они су за то да се сви потчињавају САД, одвајају им од свог новца и да од остатка живе добро. Ко је против тога? Дајте новац и будите здрави и добро расположени. У супротном ћете бити кажњени...

        Другим речима, Американци нису против да у Москви живе добро либерални сатиричар Ш. и патриотски посланик П. Али, амерички сатиричар С. и амерички патриота М. морају да живе сто хиљада пута боље.

        Код нас многи и даље имају криву представу о свету. Ту представу су деценијама формирали представници такозване стваралачке интелигенције и дисиденти.

        Сетите се само Галичевих стихова: „Отаџбина је у опасности! Наши тенкови су на туђој земљи!“.

        Можете и ви тако мислити, али када наших тенкова нема на туђој земљи наша Отаџбина није просто у опасности, него у великој невољи и у фази умирања. То са тенковима на туђој земљи је, наравно, лоше и неправилно, али је свет уређен управо тако.

Фергусон, 2014-те

        Амерички тенкови су непрекидно на туђој земљи, на хиљадама места, али то не узнемирава ниједног америчког Галича...

        Наши либерали често воле да кажу да су совјетски тенкови доносили диктатуру и да су зато били омражени, а да амерички тенкови доносе слободу, па их зато воле. Да, да, али догађају се и демонстрације против NATO, људи никакве тенкове неће, а њихова земља ладно улази у алијансу. Тамо су владе слободољубивије од грађана...

        Нећу да се упуштам у прогнозирање: којом брзином ће се у свим европским земљама појавити „музеји америчке окупације“ - ако САД изненада ослабе распадну се. Поготово ако такве антиамеричке потезе буде подстицати нека ојачала Кина.

        Све у свему, живимо у грешном свету у којем је прастаро право јакога и даље основа сваког међународног права.

        Зато, ако сте јаки војно, али недовољно јаки економски - код вас се неће појавити туђи тенкови, али ће вам увести санкције. То сада управо посматрамо.

        Шта да се ради?

        Приликом разматрања контрамера према САД, код нас се често говори о националном достојанству и поносу, у стилу „ми не можемо допустити да...“. Све је то, наравно, важно. Али, примат морају имати интереси грађана Русије. Свих, од пензионера до милионера.

        Америку треба кажњавати тако да више не гура нос код нас... Наши посланици, међутим, чак нису имали појма колико код нас има Американаца у њиховим дипломатским представништвима. Мислили су: није ни битно колико их је. Нека се шетају, нека наше младе претварају у своје агенте утицаја, нека шпијунирају - шта нас брига, Русија је широка душа.

        У нашем случају се не поштују никакви закони. Зато наши државни ограни воле свако међународно право.

        Либерали се кикоћу: зар сте у стању да забраните Холивуд и и кока-колу?

        Патриоте уздишу: „А одакле ћемо добијати технологије?“ Неки и говоре да све треба радити супротно: да Холивуду треба све дозволити...

        Американцима ми морамо чинити лоше буквално свуда где то нама не наноси штету.

        Зар је у Мексику мало антиамериканизма? А Американци ипак воле да се тамо одмарају. Само, то се може поправити.

        Што амерички политичари буду имали више проблема на својим границама и унутар своје земље - то ће се мање мешати у туђе ствари.

        Међутим, код нас све до данас није уобичајено да се говори да се негде у нешто треба умешати. А зашто се не бисмо мешали?

        Зашто не бисмо одвојили неку суму за превладавање расне дискриминације у САД? А ако се тамо потом појави пет Фергусона - шта да се ради, није требало да расно дискриминишу своје грађане.

        Све у свему, непријатно је увек изнова слушати преко ТВ како су нас опет увредили. На омаловаженима воду терају!

        Зато ми треба да увредимо неке, а не да дозвољавамо да то они нама и даље чине. Кад се већ игра такав глобални покер.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

raikkonen1's picture
raikkonen1 14:47 07.08.2017.

 • +17
Voting is closed.

ma manite se praznih reci i ocekivanja da ce nesto da se desi..samo ne znam shta!!? stvar je odavno jasna 200 godina unazad , a i vishe...rusija je u ringu i borba traje..rusija samo se brani i brani..ali pitanje je dokle?..pre ili kasnije jedan udarac ce proci i ce presuditi i nacice se na podu..znaciii..AAAGOOONJ..VAATRAAAA..UDRIII..UDRIIII..I NE JEBI ZIVU SILU STA CE BITI POSLE, JER OVI DRUGI O TOME NE RAZMISHLJAJU NI MILI SEKUND..ONI VAS NECE STEDETI, PA VALJDA NISTE CORAVI DA VIDITE DA SE SPREMAJU ZA RAT!!..BUDAALE JEDNE..LIBERALE???..POSTRELJAJTE I SKONCENTRISHETE SE NA NAPAD..NAPAD I SAMO NAPAD!!!

raikkonen1's picture
raikkonen1 15:26 07.08.2017.

 • +13
Voting is closed.

SAMA FOTOGRAFIJA OTKRIVA SVE!..OVO JE STARA FOTKA ALI STA PORUCUJE...IMAJU RAZLICITO BOEVO NAORUZANJE NA NOSECE SHINE ISPOD KRILA, ZNACI ZA RAZLICNU NAMENU, DODATNE BAKOVE ZA GORIVO KOJE IM DOZVOLJAVA VECI DOMET, A TO ZNACI ULAZAK DUBOKO U TERITORIJU BEZ TANKERA U VAZDUHU KOJI SU LAKA META, A OVI JURISHNICI BI OSTALI BEZ GORIVA, OVAKO UDJU ISPALE I BEZE, I TO U VELIKOM BROJU, E SAD ZAMISLITE DA SU NAORUZANI SA ONIM TAKT. NUK BOMBAMA KOJE SU NEDAVNO MODIFIKOVALI...ZNACI ONI ODAVNO SPREMAJU GLOBALNI UDAR, A VI MI TU LAPRDATE O LIBERALIMA O SVESTI NARODA PANEL DISKUSIJAMA KAKO UBEDITI NAROD DA RUSIJA MORA U RAT..DA MORA DA 'OKUPIRA' NEKE DALEKE TERITORIJE VAN NJE..AAJDEE BREE KO IH JEBE, NEMA SHTA TU DA SE RASPRAVLJA..

тек успут's picture
тек успут 15:41 07.08.2017.

 • +1
Voting is closed.

Са америком као противником је немогуће направити равнотежу за какву се залаже Русија. Просто, они нису наштеловани за равнотежу него за апсолутну доминацију. То је са њима одувек било тако, а са неолибералима на власти је то још израженије. Другим речима - скинули су рукавице и сада само победа неке од страна може да донесе превагу... или да остане као и до сада.
Уосталом, видимо шта се дешава од како је Трамп преузео власт. Надали смо се преокрету политике, али смо сведоци да Трамп губи битку у сопственој држави од сопствених непријатеља те исте државе и поред тога што им "иде низ длаку". За ових 7-8 месеци његове "промењене политике" су инсталиране нове ракете у Румунији, Ј. Кореји, балтичким земљама.
Са друге стране се, Русија, па и Кина, базирају искључиво на одбрани, а сама одбрана без контранапада никад није обезбедила победу. Дакле, у контранапад! Кљуцати их где год је могуће и на било који начин јер оваквом дефанзивом американци само добијају крила и ничим неће бити убеђени или застрашени да одустану од својих наума.

draganz's picture
draganz 16:17 07.08.2017.

 • +8
Voting is closed.

Слажем се. Русија их сигурно кљуца преко РТ и Спутњика, акцијама у Сирији, политичким потезима у УН и другде, Шангајском организацијом итд. А сигурно има и невидљивих акција. Пре више година кинески минстар одбране је изјавио да у ратовим данас и у будућности побеђује онај који победи у медијско свери. Додао је да ће 2050. год. то бити Кина. Знамо да Кинези раде на дуге стазе и да знају шта раде и како да дођу до тога да сломе кичму западној звери.

тек успут's picture
тек успут 20:34 07.08.2017.

 • +8
Voting is closed.

Проблем је у томе што свет нема времена до 2050. Не знам да ли се то само мени причињава или су заговорници новог светског поретка стварно ухватили залет и кренули у отворену борбу на свим фронтовима. Још им само недостаје директна ратна опција, а не сумњам да ће да посегну и за њом. Дакле, они су решени да започето брзо приводе крају вероватно знајући да ће у супротном извући дебљи крај.

Иванка's picture
Иванка 17:34 07.08.2017.

 • +14
Voting is closed.

"А с обзиром на то: откуд глупе наде да ће доћи до отопљавања?"
Отуд jе да ће се санкције завршити - само када постану бескорисни. То је, када ће наша привреда постане jака и самостална. Онда ће доћи до "отопљавања односа". Када ће САД изгубити средства да врше притисак на нас. Само тад.

дулебг's picture
дулебг 18:11 07.08.2017.

 • +17
Voting is closed.

Не видим потребу да Русија узвраћа санкцијама. Нека се лепо окрене Кини, Евроазији и БРИКС-у и да видиш радости. Избаци долар из употребе - горих санкција Америци не треба.

Сима's picture
Сима 20:16 07.08.2017.

 • +11
Voting is closed.

Иванка , руска привреда никада неће постати самостална и јака јер то не могу ни много јаче привреде .

Ваш је проблем одбрана природних ресурса и ништа више . До отопљавања односа ће доћи када их треснете по носу , ништа пре тога . Све док им Путин говори како су му пријатењи , они ће вас нападати .

Иначе текст је одличан и по први пут се наводи прави методи борбе против непријатеља , напасти га изнутра са истим методама којима он тебе напада .

Иванка's picture
Иванка 20:28 07.08.2017.

 • +14
Voting is closed.

"руска привреда никада неће постати самостална и јака јер то не могу ни много јаче привреде"
Може, може. Увек смо радили оно што се чинило немогућим. У супротном не бисмо могли да преживимо до сада, с обзиром да смо увек непријатељ у очима Запада. Ако смо јаки - онда зато што смо "претња". Ако смо слаби - онда зато што постоји искушење да добиjу наше ресурсе. Апсолутна аутаркиjа jе немогућа, али је могуће да се одвојимо своју економију од западне. Данас постоји таква могућност.

Сима's picture
Сима 07:05 08.08.2017.

 • +6
Voting is closed.

ма не може , јер ви живите живот као да вас неко потегне за уши и вуче а ви се браните . И после 50 година кажете , ето преживели смо и немогуће . И не схватате да је живот само прошао поред вас јер сте сво време гледали како да вам живот док вас вуку за уши тамо вамо буде лакши .
Ви деценијама губите године покушавајући да се додворите западу уместо да поставите ствари реално на своје место и да почнете да живите своје животе и да се уопште не обазирете шта ће ко да каже

Иванка's picture
Иванка 09:22 08.08.2017.

 • +5
Voting is closed.

Хахаха ))))
Ми толико тежимо да се додворимо Западу да таj исти Запад стално ратуjе против нас. :)) Верујемо да jе наш живот комплетан, управо зато је међу нама тако висок проценат срећних људи. Ми не желимо ваш начин живота. Ми имамо свој. Сматрамо да jе за нас он наjбољи.
Грешка Запада је што себе сматра савршен и намеће своју модел живота. Али он не разуме да овај модел не одговара свима. Неће Египат живети у складу са западним обрасцима, ни Кина, ни Индиjа, ни Русиjа.

Сима's picture
Сима 11:54 08.08.2017.

 • +4
Voting is closed.

Ми да имамо то што ви имате , нама нико не би смео да уведе санкције , не да уведе , него ни да помисли о томе .
Али ви и даље о својим западним партнерима и пријатељима .

Иванка's picture
Иванка 13:02 08.08.2017.

 • +6
Voting is closed.

Кина је под санкцијама, Иран је под санкцијама. Против нас уводе санкције - и ми уводимо санкције. Ја не говорим о Европској унији. На пример, увели смо санкције против Грузије, Молдавије и Турске. Сви уводе санкције међусобно. То jе нормално.
А зашто немате оно што ми имамо? Зашто ми имамо оно што имамо? Да ли jе неко нам то поклонио? :)

Додај коментар