„Комерсант“: Позицију Русије поводом Скрипаља подржале Србија и Венецуела

ПРВИ САВЕТНИК АМБАСАДЕ СРБИЈЕ УКАЗАО ДА СУ МУСЛИМАНИ ТУКЛИ МАРКАЛЕ, А ОПТУЖИЛИ СРБЕ

        НА БРИФИНГУ Министарства спољних послова Русије са страним амбасадорима и дипломатама у среду поводом „случаја Скрипаљ“ позицију Москве подржале су једино Србија и Венецуела, пише московски лист „Комерсант“.

        Лист у онлајн издању пише да су од дипломата који су говорили, став Русије подржали први саветник Амбасаде Србије у Русији Ранко Павловић и амбасадор Венецуеле Карлос Фариа.

        „Павловић је подсетио да је његова земља трпела исту такву хистерију напада са стране Запада 1990-их година“, преноси Комерсант.

        „Било је много фејкова и лажи“, наводи Комерсант речи Павловића и додаје да је он подсетио на догађаје из 1994. и 1995. године и на експлозију на пијаци Маркале у Сарајеву.

        „Муслимани су бомбардовали сами, а оптужили су Србе“, казао је Павловић, преноси Комерсант.

        „Руска страна је дала исцрпно објашњење у вези са случајем Скрипаљ. Представник Србије у Русији је са разлогом повукао паралелу с неоснованим оптужбама, које су довеле до бомбардовања БиХ, Југославије и Ирака. Напомена је објективна, површни закључци су опасни“, написао је тим поводом на Твитеру амбасадор Русије у Србије Александар Чепурин.

        Бета

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари