Кад Запад товари на Џозефа Стаљина а по сваку цену пере Черчила...

БИ-БИ-СИ ЛАНСИРАО ИСТРАЖИВАЊЕ: ХОЋЕ ЛИ ИШЧЕЗНУТИ ДИКТАТУРЕ

И УМРЕТИ РЕЛИГИЈЕ

Јосиф Висарионович и Винстон Черчил

 • Колективни ум Запада трага за непротивречном сликом света са одговором не питање: „зашто мрзимо плишани руски ауторитаризам и волимо као најрођеније робовласничке монархије Арабљанског полуострва, нацисте Кијева и остатак позоришта“?
 • Логични западни одговор је: „то су непријатељске орке, а ово су послушни мајмуни“. Такав одговор би, уосталом и био нормални западни одговор. А стандардно бла-бла-бла о равноправности људи, које се користило током неколико деценија, то је било само због страха након великог светског рата

​Пише: Виктор МУРАХОВСКИ

        ДАНАС су учени казуари „Британске радио-телекомпаније“ објавили научно-популарни текст „Хоће ли ишчезнути диктатуре“.

        Тај текст се нашао између друга два научно-популарна текста - „Хоће ли умрети религије“ и „Зашто нам расту стидне длачице“ (не шалим се, тако је код Би-Би-Си).

        Његови истраживачи одмах наступају са адутима: „Диктатуре односе безброј живота, укључујући и 49 милиона Руса који су убијени под влашћу Џозефа Стаљина“.

        Разумљиво, Џозеф је побио половину Руса уз помоћ друге половине - шта од тога може да буде научније.

        Ипак, најинтересантнија је сама идеја текста. У њеном средишту је монолог праве научнице Наташе Езрове, дежурног експерта за ауторитарне режиме. Она тврди да је у младости сматрала да сви људи теже ка демократији и слободи, али да сада схвата да су „неким културама важније стабилност и безбедност него слобода“.

        Дакле, док постоје те културе - постојаће и диктатуре.

        Из овога се могу извући два различита закључка. Први је оптимистички и зато вероватно нетачан: „Чини се да су на Западу почели да схватају да њихова либерална демократија не лежи другима и да ће нас оставити на миру“.

        Други закључак је правилан, зато што је песимистички. Пред нама је, грађани, претензија на повратак нормалном европском доживљавању света у којем не постоје „једнаке културе“ , па истински слободни западни људи могу организовати и користити на остатку глобуса режиме који „одговарају локалним културама“.

        У томе је сва тајна „народних ношњи“ које су сада преплавиле цео простор од Мезопотамије до (украјинског) Крижопоља.

        Колективни ум Запада, нема сумње, трага за непротивречном сликом света са одговором не питање: „зашто мрзимо плишани руски ауторитаризам и волимо као најрођеније робовласничке монархије Арабљанског полуострва, нацисте Кијева и остатак позоришта“.

        Логични западни одговор је: „то су непријатељске орке, а ово су послушни мајмуни“. Такав одговор би, уосталом и био нормални западни одговор. А стандардно бла-бла-бла о равноправности људи, које се користило током неколико деценија, то је било само због страха након великог светског рата.

        Неки Черчил се није устручавао да објасни да се „тупа индијска раса само својим размножавањем спашава од заслужене судбине“, а да је у Аустралији „развијенија раса дошла и заузела место Абориџина“.

        Сада ће овом традиционалном западном погледу на свет убризгати ботокс: замениће „расе“ на „културе“ и објавиће то свету...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Gospodar Zarin's picture
Gospodar Zarin (није потврђен) 20:55 01.06.2015.

 • +46
Voting is closed.

Vinston Cercil je jedan od najvecih neprijatelja srpskog naroda u istoriji. Posledice njegovog stogodisnjeg zla do danasnjeg dana trpimo, a na zalost, nastavice se i u buducnosti.

draganz's picture
draganz (није потврђен) 21:04 01.06.2015.

 • +31
Voting is closed.

Tako je, ali Bog sve gleda i sve vidi. Tako da sve ima svoje. Mozda cemo se bas mi na kraju biti spaseni.

Иванка's picture
Иванка 21:12 01.06.2015.

 • +17
Voting is closed.

"Први је оптимистички и зато вероватно нетачан: „Чини се да су на Западу почели да схватају да њихова либерална демократија не лежи другима и да ће нас оставити на миру“.

То је штета да је нетачан.

Baja's picture
Baja (није потврђен) 21:16 01.06.2015.

 • +13
Voting is closed.

Staljina je nemoguće rehabilitovati.
Taj razbojnik je pravi reprezent bezbožnog zločinačkog komunističkog sisstema i njegove ruke su do ramena u krvi od pobijenih Rusa.

Hroničar's picture
Hroničar (није потврђен) 21:46 01.06.2015.

 • +34
Voting is closed.

Moguće je. Mnogo je to lakše nego tebi otvoriti oči slepljene zapadnom propagandom.

Фомалхаут's picture
Фомалхаут (није потврђен) 21:12 02.06.2015.

 • +2
Voting is closed.

Та немојте каз'ти. Није он никоме ни длаку с главе смакао, доброћудни чичица са брковима, све су то смислили пакосни Западњаци. Најопаснији сте ви који оправдавате и сасвим евидентне и доказане злочине. Вјероватно си у вријеме комунизма у бившој Југи био од оних Срба који су заборавили на сва српска стратишта по НДХ у име братства и јединства, а и дан данас правдаш и Тииииту и његово србождерство јер се за његове владавине бар добро живјело. Тако је по теби и теби сличнима и Стаљину опроштено тј. заборављено све, јер шта је све под његовом палицом СССР створио и постигао... том логиком навјероватније није постојао ни Аушвиц и све те Јеврјеске жртве су измишљене. Чега се паметан стиди, будала се тиме поноси.

Neba's picture
Neba (није потврђен) 08:59 03.06.2015.

 • +2
Voting is closed.

Vidite, istoriju civilizacije možemo nazvati i istorijom genocida. Recimo, u Starom Zavetu imate par primera "opravdanog" genocida po volji Božijoj. E sad kažete da je Staljin pobio toliko ljudi. Recimo da ste u pravu. Međutim recite mi po čijim merilima je zločinac? Po merilima Zapadnog sveta? To je kao da višestruki ubica optužuje obijača trafike. Kažete da su Rusi stalno ubijani? Pa otkud ih sad 146 miliona? Amerikanaca ima oko 318 miliona. Međutim, ko u Ezopovoj basni, tu tragovi vode u pećinu a ni jedan van nje. SAD je uvezla i još uvozi ogroman broj ljudi! Šta je sa tim ljudima. Gde nestajju oni koji ne snavaju američki san? Iskreno kad bi uzeli u oblir prirodni priraštaj, mortalitet i migracije kao i stradanja u ratovima amerikanaca bi trebalo da bude više. Što se Holokausta tiče sprovodio ga je upravo Zapadni svet tj. Francuzi, Nemci, Holanđani, Beligijanci itd. ( i neki kao Ukrainci i Hrvati) Nemci su "popili" svu krivicu, a ostali su se provukli i sad "žale", pale sveće i pljuju Persijance i Palestince kao antisemite. Tužno je što i Izrael igra tu licemernu igru!

Видра's picture
Видра (није потврђен) 21:18 01.06.2015.

 • +10
Voting is closed.

Не помаже ту Бог ништа , ту само БОГ АТОМАРС може да помогне и то једном за увијек !!!

miško's picture
miško (није потврђен) 21:19 01.06.2015.

 • +32
Voting is closed.

Da matori vinston je stvarno džukela neopevana nisu ga đžaba zvali buldog,tvrda glava i velika usta ali kratke noge:)Realno anglosaxonske sociloške budalaštien treba izbegavati a njih odmah čim se pojave u većem broju sa širokim osmesima podthitno najuriti sa obale.To je najpametnije inače lonac za kuvanje koji nose iza ledja ćete kasno videti i završiti u ukusnoj čorbi za HMS mornare.

Odessa's picture
Odessa 22:11 01.06.2015.

 • +15
Voting is closed.

Lepo kazu klinci danas :

" Gde je frka, tu je BRKA !" : )

5co 's picture
5co (није потврђен) 22:51 01.06.2015.

 • +23
Voting is closed.

Pogledajte bolje čerčilov profil. U oko upada zlo, pomuklost, izopačenost...

Kožedub***'s picture
Kožedub*** (није потврђен) 10:22 02.06.2015.

 • +16
Voting is closed.

Da dobro zapažanje. A pogledaj Staljinov pronicljiv pogled....kako ga je pročitao.

Miladin's picture
Miladin (није потврђен) 12:26 02.06.2015.

 • +8
Voting is closed.

Cercil je zaboravio da doda da je razvijenija rasa dosla u Australiji I pobila prave Australijance.

Nisam samo siguran za ono "razvijenija".

Додај коментар