...Или ће Руси у Украјини изгубити живце и све почистити...

ШТА У УКРАЈИНИ ПОЧИЊЕ СА ЛИКВИДАЦИЈОМ МУЗИЧКА И ПРЕТЊАМА ЈУЛИЈЕ ТИМОШЕНКО РУСИЈИ И РУСИМА?

Јулија Тимошенко

  • Јулија Тимошенко, која ће се кандидовати за преседника Украјине, већ је изговорила да ће искористити све своје везе и сама учинити све да од Русије не остане ни спржена земља
  • Сама је потврдила аутентичност снимка, истакавши једино да се део разговора где предлаже да се Руси убијају нуклеарним оружјем не односи на Русе у Украјини, већ искључиво на Русе у Русији
  • Ово она не чини због просте мржње према Русима: на власт у Украјини дошао је олош, а не будале. Једноставно, самопроглашена власт нема други избор
  • Јер: или ће они сломити кичму Русима и направити од њих љуте бандеровце или ће Руси за неколико месеци изгубити живце и једноставно их почистити
  • Дакле: да ли ће југоисток Украјине у таквој ситуацији остати миран? Ма, ни у ком случају. Бандеровци су се већ попели народу на главу. Ево, на пример, свежа вест: у Харкову је јуче објављено да је формиран још један покрет отпора. У видео-клиповима ти партизани истичу да их има више десетина хиљада и да имају довољне залихе стрељачког оружја
Пише: Олег МАКАРЕНКО, бизнисмен и новинар
 

        САД сви знамо: госпођа Јулија Тимошенко позвала је на масовно убијање Руса.

        Непознати хакери поставили су на интернету снимак њеног телефонског разговора с другим украјинским политичарем, у којем Тимошенко директно каже:

        „Надам се да ћу искористити све своје везе, узбунићу цео свет, учинићу све да од те Русије не остане ни спржена земља“.

        Сама Тимошенко је већ потврдила аутентичност снимка, истакавши једино да се део разговора где она предлаже да се Руси убијају нуклеарним оружјем не односи на Русе у Украјини, већ искључиво на Русе у Русији.

        Може се разумети логика Тимошенко која се правда.

        Позиви на масовно убијање грађана сопствене земље стављају крст на њене политичке амбиције. Док су позиви на нуклеарни рат са суседом наизглед нормални, нарочито ако се узме у обзир да нуклеарно оружје Украјина нема.

        Па, добро, рекла је у приватном разговору, сваком се може десити... Рекло би се - може се разумети и опростити. Али, ту постоје нијансе.

        Чак и анкете, заказане од стране потпуно пристрасних украјинских медија, показују да раскол у Украјини нигде није нестао. Југоисток је отворено настројен антибандеовски и проруски.

        Шта ће Тимошенко, уколико дође на власт, радити с Русима на југоистоку Украјине, којих, према умањеним проценама, има најмање осам милиона?

        Започети етничко чишћење?

           Убијени Александар Музичкo

        То је мало вероватно. Наравно, људски живот у Украјини тренутно не вреди ништа, а убиство Сашка Билог (Александра Музичка) лако би могло да постане детонатор за нови талас бандитског дивљања.

        Потпуно је јасно да су Билог убили његови: његови видео клипови јако су сметали хунти (у Кијеву), јер су тако очигледно демонстрирали методе њеног рада.

        Билија су неколико пута упозоравали да се држи даље од видео камера, али је он наставио да од себе прави звезду, као Мени Ескуела из Јужног Бохана.

        Сада се може очекивати освета сабораца Билог, уосталом, Сашко је недавно поставио клип у којем је изјавио да желе да га убију његови и да за то окриве Русију:

        Нимало се нећу изненадити уколико ових дана почну да убијају политичке вође хунте.

        Ипак, осам милиона Руса (заправо их је више) - то није број над којим се може извршити геноцид. Напомињем да је чак у фашистичкој Немачкој пре рата живело само пола милиона Јевреја, Хитлеру је требало много више од једне године да се разрачуна с њима.

        Физички ће ликвидирати, да се претпоставити, само вође отпора. Већи део Руса у Украјини ће насилно украјинизовати.

        Зашто с таквом сигурношћу пишем о плановима Тимошенко? Зато што она друге варијанте нема. Да умири Русе новцем неће моћи: новца у буџету нема и не назире се.

        Истовремено с појавом снимка разговора о нуклерарном бомбардовању „кацапа“ (погрдан назив за Русе) испливало је и писмо портпаролке Тимошенко у којем она негодује због реформе монетарног система.

        То није прво цурење информација о реформи монетарног система, на интернету су се већ појавиле скице нових гривни. Реформа монетарног система је, по свему судећи, већ готова ствар.

        А шта ће земљи с пропадајућом привредом реформа монетарног система, то је свима јасно: да се ошиша становништво, да се направи хитна замена гривни за гривне. Сличан трик извео је министар финансија Павлов пред распад СССР.

        Вероватно ће суме, рецимо, до 1.000 гривни мењати за нове гривне по курсу 1:1, а све што буде изнад тога - по курсу 10:1. То не само да ће обезбедити значајна средства за буџет, већ ће направити и економску диверзију на Криму, где ће бити покушано да се „увале“ старе гривне.

        То је стандардни либерални трик: 1948. године слична диверзија довела је до блокаде Западног Берлина.

        Идемо даље. Пошто с Русијом Тимошенко намерава да ратује, предузећа на југоистоку Украјине ће се затварати: она не могу да функционишу без руског гаса и руског тржишта.

        Милиони Руса ће бити избачени на улицу. И све ће се то одвијати под утиском слике спашеног Крима, за чији развој Русија почиње да троши милијарде долара.

        Поставља се питање: да ли ће југоисток Украјине у таквој ситуацији остати миран?

        Ма, ни у ком случају. Бандеровци су се већ попели народу на главу. Ево, на пример, свежа вест: у Харкову је јуче објављено да је формиран још један покрет отпора.

        У видео-клиповима ти партизани истичу да их има више десетина хиљада и да имају довољне залихе стрељачког оружја.

        Како Тимошенко намерава да се избори с тим проблемом? Ја видим само један начин.

        Да започне хитну украјинизацију Руса. Да забрани целокупну руску културу, све руске празнике, да започне монтиране процесе против ратних ветерана.

        Сву руску омладину, дакле, треба насилно уписивати у „Десни сектор“ или сличне организације. Помоћу казнених одреда жестоко гушити било какве појаве незадовољства. Углавном, силом направити од Руса бандеровце - љуће него што су потомци правих бандероваца са запада Украјине.

        Да ли ће Тимошенко успети да тај план спроведе у дело?

        Шансе постоје. Незапосленост у сиромашној земљи ће да расте, припадност казненим одредима ће бити примамљива за многе. А уз довољан број казнених одреда спровођење репресија неће бити тако тешко: ту ће, таман, послужити искуство одбеглог Сакашвилија, који је не тако давно чинио слично у Грузији.

        „Демократски“ медији ће ћутати на то: људи ће нестајати преко ноћи или цивилизовано ићи на робију, зато ће све формално бити цивилизовано - можда ће Тимошенко, чак, ангажовати неколико блогера да напишу неку одушевљену рецензију о новим затворима и полицијским станицама где је све по закону.

        А знате шта је најтужније?

        Политика репресија - то је једини пут за било коју власт у Украјини која жели да буде у конфликту с Русијом.

        Заправо, хунта је већ кренула тим путем. Ево само неколико вести:

        - у Лавову се позива на забрану руских филмова и песама;

        - Министарство културе Украјине припрема нацрт закона о укидању празника 8. марта, 1. маја и 9. маја;

        - млади бојовници срушили споменик Кутузову.

        То се не подстиче због просте мржње према Русима: на власт у Украјини дошао је олош, а не будале. Једноставно, самопроглашена власт нема други избор.

        Или ће сломити кичму Русима и направити од њих љуте бандеровце или ће Руси за неколико месеци изгубити живце и једноставно их почистити.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари