Додик за News Front: ИДИЛ је прво ударио на Србе у Босни и Херцеговини

„ДОК ЈЕ ТРАЈАЛА СЕЧА СРПСКИХ ГЛАВА - ТО НИКОМЕ НИЈЕ БИЛО ИНТЕРЕСАНТНО“
  • „Ми смо загледани у Србију, која је наша матична држава. Волимо Русију и то је вероватно проблем. Превише смо окренути Србији и Русији да би то код ових на Западу било позитивно посматрано“

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик дао је интервју уредници српске редакције News Front Оксани Сазоновој. У том интервјуу је указао да су прве акције ИДИЛ - Исламске државе - виђене у Босни и Херцеговини.

        „Прве акције ИДИЛ-а које смо ми видели дешавале су се у Босни и Херцеговини када су „свети ратници ислама“ дошли да помогну Алији Изетбеговићу и Бошњацима-муслиманима, Тада смо видели сечу српских глава али то никоме није било интересантно. Тек када су почели да секу главе њиховим новинарима, то је постало медијски атрактивно“- рекао је председник Републике Српске.

        Председник Додик је напоменуо и да грађани Републике Српске воле Русију.

        „Ми смо загледани у Србију, која је наша матична држава. Волимо Русију и то је вероватно проблем. Превише смо окренути Србији и Русији да би то код ових на Западу било позитивно посматрано“- рекао је Додик.

        Он је Додао и да се Република Српска противи антируским санкцијама.

        „Ми нисмо подржали санкције Русији. Ми ни Босни и Херцеговини нисмо дозволили да их уведе јер нисмо дали сагласност“- додао је председник Републике Српске.

        Такође, одговарајући на питање - да ли је модел Републике Српске могућ за Донбас - председник Додик је рекао да ни Република Српска није задовољна што је део Босне и Херцеговине.

        News Front
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари