Демантовано да је погинуо московски глумац Анатолиј Пашињин који ратује против Донбаса

КОМАНДИР ЊЕГОВОГ БАТАЉОНА РЕКАО: „ЕВО АНАТОЛИЈА ПОРЕД МЕНЕ - ЖИВОГ И ЗДРАВОГ“, АЛИ АНА ДОЛГАРЈЕВА ТВРДИ ДА НИЈЕ ВИШЕ ЖИВ

  • Поводом „вести“ да је Пашињин погинуо под артиљеријском ватром Донабаса, руски писац и официр армије ДНР Захар ПРИЛЕПИН написао на Фејсбуку: „Не дозволите себи злурадост. Нека живи. Само, нека живи код своје куће. Ако је ипак погинуо - никаквој радости нема места. Мој батаљон јуче није уопште отварао ватру. Ми ни по коме нисмо пуцали. Ја чак и не знам где се налази украјинска јединица у којој је наводно Пашињин“

        КОМАНДИР осмог батаљона „Арата“ Украјинске добровољачке армије - Андреј Гергерт - демантовао је да је у Донбасу погинуо московски глумац Анатолиј Пашињин који однедавно ратује против Доњецке и Луганске Републике.

        Поводом тврдњи да је Пашињин погинуо приликом једног бомбардовања, рекао је:

        „То није истина. Ево Анатолија поред мене. Живог и здравог!“

        Потом је и сам глумац украјинским медијима рекао: „Са мном је све у реду. Жив сам!“.

        Ово, наравно, нема смисла доводити у сумњу, али је чињеница да се још не зна коме је ово Пашињин и где рекао.

         Тврдње Гергерта и речи које се приписују Пашињину довела је у питање Ана Долгарјева који је донбаски познати ратни извештач.

         Рекла је: "Потврдили су ми неки да је Пашињин убијен. Из трећег пута. Додуше, ово је засад неофицијелно".

        Пашињин је, иначе, сам претходно објавио да ратује у Донбасу у саставу „Арата“. Притом је објаснио да се није прихватио пушке због било какве обавезе, него у потрази за задовољством које доносе јаке емоције.

        Ово је само делимично тачно. Јер, зашто те „јаке емоције“ није одлучио да лови ратујући на страни својих, већ - против својих?

        Руски писац и официр армије Доњецке Републике Захар Прилепин преко Фејсбука је објавио да је до њега стигла „непотврђена информација“ да је Пашињин погинуо:

        „По интернету се пише да је Пашињин погинуо од артиљеријске ватре. Међутим, може се радити о дезинформацији“.

        Поводом саме могућности - да је Пашињин погинуо - Прилепин је свима који га „прате“ преко Фејсбука посаветовао:

        „Не дозволите себи злурадост. Нека живи. Само, нека живи код своје куће. Ако је ипак погинуо - никаквој радости нема места. Све је то ужасно“.

        Имајући у виду тврдње да је Пашињин можда погинуо у време гранатирања, Прилепин је нагласио:

        „Мој батаљон јуче није уопште отварао артиљеријску ватру. Ми ни по коме нисмо пуцали. Руководство не дозвољава. Ја чак и не знам где се налази украјинска јединица у којој је наводно Пашињин“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари