Данашња Америка више личи на СССР од данашње Русије

ЛЕОНТЈЕВ О ИЗЈАВИ КЛИНТОНОВЕ ДА САД НЕЋЕ ДОЗВОЛИТИ

НИ ЕКОНОМСКУ ОБНОВУ СОВЈЕТСКОГ САВЕЗА

  • КЛИНТОНОВА: „САД ће се постарати да не дозволе обнову Совјетског Савеза у новој верзији под фирмом економских интеграција“ и наставила: „Сада се чине напори на ресовјетизацији региона. То ће се звати другачије - Царинска Унија, Евроазијска Унија или још некако у том смислу
  • ЛЕОНТЈЕВ: Слични примери совјетизације су Европска Унија, Комонвелт или Североамеричка НАФТА. Да не говоримо о НАТО као дивљем примеру совјетизације који је изашао далеко изван својих граница 
  • Ево шта је ’94. године говорио класик америчке русофобије и актуелни идеолог данашњих америчких демократа Збигњев Бжежински: „Последице хладног рата запањиће Запад својим новим дневним редом. Његова суштина је: обезбедити да колапс Совјетског Савеза буде и коначан крај Руске империје“ 
  • Шугави бољшевички Козаци - то је синтетички приказ Русије у очима Запада. За разлику од нас, они су одлуку о нашем историјском јединству одавно донели

        ВОДЕЋИ коментатор Првог канала руске државне телевизије Михаил Леонтјев, позабавио се у својој последњој ауторској аналитичкој емисији Однако недавном изјавом Хилари Клинтон да Русију треба спречити у намери да оствари евроазијске интеграције.

       Факти преносе у целини текст коментара:

       Ипак, здраво!

       Државни секретар САД Хилари Клинтон дала је необично безобразну изјаву о Русији и евроазијској интеграцији.

       „САД ће се постарати да не дозволе обнову Совјетског Савеза у новој верзији под фирмом економских интеграција“ - изјавила је Клинтон.

       И наставила: „Сада се чине напори на ресовјетизацији региона. То ће се звати другачије - Царинска Унија, Евроазијска Унија или некако у том смислу. Међутим, немојмо се заваравати - знамо ми који је истински циљ и покушавамо да нађемо ефикасан начин да то успоримо или спречимо“.

       Сличани примери совјетизације, а то треба имати у виду, су на пример Европска Унија, Комонвелт или Североамеричка НАФТА. Чак нећемо говорити о тако дивљем примеру совјетизације као што је НАТО који је зашао далеко изван граница царинске или генерално економске интеграције.

       Инсерт из филма: „Место сусрета се не може променити“: „Појавило се криминално друштво у народу познато као клика које се латило да бомбардује наивне“.

       Да се одмах оградимо - уопште нам није интересантно да ловимо нашу бледолику браћу на још једном примеру двојних стандарда. Нека иду с милим Богом - зато што је све што се тиче совјетизације - једноставно америчка  унутрашња политика и рад са бирачким телом.

       Ради се о томе да државни секретар Клинтон напушта свој положај да би учествовала на следећим председничким изборима. Њену изјаву треба схватити као почетак председничке кампање. Исто тако треба схватити Акт Магнитског који је усвојио Конгрес као замену за укидање закона Џексон-Веник који је био проблем за амерички бизнис.

       У масовној свести Американаца, приказивање Русије као „империје зла“ и антируска реторика незамењиви су пропагандни адут.

       Садашња Америка - која је самовољно стала на чело светског револуционарног процеса - више личи на СССР од данашње Русије. При том идеолошка реторика скрива, ма шта мислили, најбаналнију империјалну геополитику. Ево шта је `94. године говорио класик америчке русофобије и актуелни идеолог данашњих америчких демократа.  

       Збигњев Бжежински: „Последице хладног рата запањиће Запад својим новим дневним редом. Његова суштина је: обезбедити да колапс Совјетског Савеза буде и коначан крај Руске империје“.

       Инсерт из филма „Седамнаест тренутака пролећа“: „Он мисли да једино он воли Немачку, а да остали само мисле како да је продају шугавим бољшевичким Козацима“.

       - Шугави Козаци? То је нешто ново, то до сада нисам чуо.

       - Ма шта Вам је! Од црвених можеш свашта да очекујеш.

       Свакако! Шугави бољшевички Козаци - то је синтетички приказ Русије у очима Запада.

       За разлику од нас, они су одлуку о нашем историјском јединству одавно донели.

       Ипак, до виђења!

       Приредио: Горан Шимпрага

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари