Бивши потпредседник Русије: Ђукановићу сам 1991. дао 15 милиона долара за изборе

ГЕНЕРАЛ АЛЕКСАНДАР РУЦКОЈ ЗА ТВ ЦАРГРАД: ОН ЋЕ ЛОШЕ ЗАВРШИТИ ЈЕР СЕ ОКРЕНУО ПРОТИВ СВИХ

  • Александар РУЦКОЈ: „Телефонирали су ми из кабинета Јељцина и замолили да се сретнем са Милом Ђукановићем и да поразговарамо. Са каквим циљем је дошао? Ђукановић је дошао у Русију да проси новац за изборе. И суму је назначио, од 10 до 15 милиона долара. Ми у то време нисмо баш богато живели, но, такву суму је било могуће дати и ми смо ту суму дали“
  • РУЦКОЈ: Новац који су руски инвеститори „разбацали“ по Црној Гори (300 милиона долара) нестао је без трага, али га треба тражити од Ђукановића. Мислим да ће се пронаћи куда су ти милиони ишчезли

          ЧЕЛНИК Демократске партије социјалиста и вишеструки повратник на премијерску позицију у Црној Гори Мило Ђукановић деведесетих година прошлог века новац за изборе обезбеђивао је из Русије, тврди Александар Владимирович Руцкој, некадашњи потпредседник Руске Федерације.

          Бивши високи функционер РФ је ово устврдио гостујући на руској телевизији Царград, у емисији Андреја Афанасјева „Руски одговор“.

          „То су људи који окрећу заставу на ону страну на коју ветар дува. Знам Ђукановића од 1991. године. Мени су тада телефонирали из администрације Бориса Николајевича (Јељцина), и замолили ме да се сретнем са њим и да поразговарамо. Са каквим циљем је дошао? Ђукановић је дошао у Русију да проси новац за изборе. И суму је назначио, од 10 до 15 милиона долара. Ми у то време нисмо баш богато живели, но, такву суму је било могуће дати и ми смо ту суму дали“, сведочи Руцкој.

          Он је у наставку, одговарајући на питање водитеља, потврдио да је новац дат лично Ђукановићу.

          „Да! И кад слушам шта данас говори Ђукановић, ја се сећам шта је он тада говорио, када смо се сусрели. Да смо ми једне вере, да смо ми Словени, да смо ми православни, да је немогуће заборавити подвиг советског официра и војника, да смо ми једно… шта све није говорио. Но, погледајте шта данас говори тај човек. Зато ће он сигурно завршити лоше. Сигурно лоше“, казао је бивши Јељцинов заменик, додајући да не жели да предвиђа, али да осећа да ће он завршити лоше, зато што је он стао против свих.

          Руцкој је ТВ Царград открио и да је новац који су руски инвеститори „разбацали“ по Црној Гори (300 милиона долара) нестао без трага, али и да га треба тражити од Ђукановића.

          „А тих 300 милиона долара које су наши инвеститори тамо разбацали, ишчезли су без трага. То од Ђукановића треба тражити. Мислим да ће се пронаћи куда су они ишчезли“, казао је Руцкој.

          Овом приликом подсећамо да је опозиција у ЦГ упозоравала на дил између руских инвеститора и Мила Ђукановића, при чему је у приватне послове премијерових сарадника уложено 300 милиона евра.

          „Шојгу, као стари прекаљени обавештајац, искористио је кодно име ‘КАП’ којим се означава операција економских, безбедносних, политичких и геостратегијских веза црногорског режима са Русијом. Очигледно је да је Ђукановић Русима обећао и неке геостратегијске концесије, највероватније тоталну опструкцију НАТО интеграција, а у замену Руси су ‘уложили’ у ‘КАП’, то јест приватне послове врха режима 300 милиона евра. Читава операција је, по свему судећи, реализована преко кластера оф-шор фирми иза којих формално стоји један израелски бизнисмен“, казао је 2013. године члан председништва Демократског фронта Небојша Медојевић у изјави за Дан.

          „Тих 300 милиона које Руси сада, са правом траже, основано се сумња, потрошени су за приватни бизнис високих државних функционера, као директна корупција због које Влада у прошлом и овом сазиву доноси одлуке на штету Црне Горе. Ђукановић је покушавао да, као краљ Никола, игра на две столице и превари и НАТО и Русију што је довело до погубних последица по земљу“, нагласио је тада Медојевић.

          Како је Руцкој казао у наставку емисије, народ Црне Горе не жели да се држава прикључи НАТО савезу, као и да је Ђукановић инсценирао судски процес поводом наводног државног удара.

          „Народ је православни, ми смо једне вере, а избори су фалсификовани. И не само то, он је сад иницирао судски процес, као да је Русија умешана у гласање, да смо покушали диверзије, да смо покушали њега убити… Но, видите о чему они тамо воде реч? Зато мислим да ће Ђукановић лоше завршити“, нагласио је он на руској телевизији.

          Водитељ емисије „Руски одговор“ је додао „да је Русија хтела да убије Мила Ђукановића, њега одавно не би било.“

          У емисији „Руски одговор“ овом приликом су, поред Александра Владимировича Руцкоја, некадашњег потпредседседника Руске Федерације, гостовали и чланови Председништва Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић, који су за руску телевизију описали ситуацију са становишта ДФ.

          http://www.in4s.net/bivsi-potpredsjednik-rf-djukanovicu-sam-1991-g-dao-1...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари