Американци режирали напад у Бостону да скрену пажњу на чеченски тероризам?

МИХАИЛ ЛЕОНТЈЕВ О РУСКО-АМЕРИЧКИМ ОДНОСИМА У НОВИМ ОКОЛНОСТИМА

  • Американац Тери МЕЈСАН: Напад на маратон у Бостону представља режирану акцију чији је циљ да се скрене пажња на чеченски тероризам
  • ЛЕОНТЈЕВ: Многи су аналитичари указивали и доказивали да се терористички напад од 11. септембра није догодио, у најмању руку, без знања америчких специјалних служби. Узгред, један од првих међу њима био је тај исти Тери Мејсан
  • ЛЕОНТЈЕВ: А чињеница да свих ових 11 година није било терористичких напада - то само потврђује, као и хипотетичку способност специјалних служби да контролишу радикалну илегалу

        ВОДЕЋИ коментатор Првог канала руске државне телевизије Михаил Леонтјев позабавио се - у својој емисији сталној аналитичкој емицији ОДНАКО - даљим развојем руско-америчких односа.

       Кроз призму бостонског терористичког напада.

       Ево коментара М. Леонтјева:

       Ипак, здраво!

       Указујући на „кавкаски траг“ бостонског терористичког напада, Американци су на шокантан начин потврдили прогнозу Тери Мејсана, аналитичара и конспиролога који је тврдио да ће Обамин тим покушати да изврши заокрет у америчкој блискоисточној политици.

       Подсетимо!

       „САД припремају Русији „поклон“тако што ће јој отворити пут на Блиски Исток и на тај начин је одвући од зближавања са Кином“- проценио је  Тери Мејсан.

       Да, ништа тако не зближава као - заједнички непријатељ. И то још признат!

       Ми смо, у правом смислу те речи, Американце све време у то убеђивали. И кад се радило о Ираку, и поводом Либије, и сада кад је у питању Сирија.

       Ми смо трагове тероризма показивали на улицама сиријске Дараје. Зар смо их већ убедили?!

       Тврди се да су се понашање и погледи старијег Царнајева - Темерлана - нагло променили после његовог путовања у Дагестан. Руске специјалне службе су ово сигнализирале Американцима, као и о његовим контактима са исламском илегалом. ФБИ је све проверио и на основу тврдњи мајке Царнајевих, саопштио да је он „диван дечак“. Али, да се „плаше за њега“ јер, наводно, „понекад добија информације од екстремиста“.

       Побогу, па то је директан доказ сарадње! Шта још треба?

       Многи су аналитичари указивали и доказивали да се терористички напад од 11. септембра није догодио, у најмању руку, без знања америчких специјалних служби. Узгред, један од првих међу њима био је тај исти Тери Мејсан.

       А чињеница да свих ових 11 година није било терористичких напада - то само потврђује, као и хипотетичку способност специјалних служби да контролишу радикалну илегалу. При том, сами Царнајеви нису могли да буду изван њиховог видокруга.

       Телефонски разговор Обаме и Путина говори о ресетовању антитерористичке сарадње“- каже Тери Мејсан у свом коментару из Дамаска. - Међутим, та сарадња, као и реализација плана Кери-Лавров о Сирији, наилази на отпор како антисиријске коалиције, која није спремна да оде празних руку, тако и опозиције у Конгресу.

       „Било како било - тврди Мејсан - терористички напад у Бостону представља режирану акцију чији је циљ да се скрене пажња на чеченски тероризам. А како ће се овај терористички напад интерпретирати, одредиће развој ситуације у Сирији“.

       Ништа једноставније: очекујемо даље интерпретације. Оне ће све показати.

       Ипак, до виђења!

       Приредио Горан Шимпрага

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари