За милионе његових противника не постоји страшнија звер од Трампа

У ОЧЕКИВАЊУ ТРАМПОВОГ ПОВРАТКА НА ТВИТЕР – НА ЊЕГОВ НАЛОГ СЕ ПОТПИСАЛА 83 МИЛИОНА ЉУДИ    

* Бивши председник САД у Белој кући није био нарочито успешан, али му као глобалном идеологу нема премца јер говори нормалне ствари у ненормалном свету у којем постаје немогуће указивати на очигледно

* Тај некадашњи телевизијски лик и успешан бизнисмен ушао је у свет одраслих у време рата који је почео давно - његови знаци били су очевидни још 90-их година. Води се са циљем потпуне промене начина живота и, сходно томе, стила размишљања и понашања стотина милиона људи. Не само у САД. Амбиција је - покоравање целог света

* Догађаји у Украјини, или (пре тога) у Сирији, или (можда у будућности) у Тајванском мореузу - само су сегменти те битке за уништење данашњег човека и његову замену неким другим, али апсолутно јадним створењем. Демократска партија САД и сличне странке широм света само су оруђе за реализацију тог плана

_________________________________________________________

       Аутор: Дмитриј КОСИРЕВ, РИА Новости

       ЕВО чињенице која је у нашим турбулентним данима остала слабо примећена: 83 милиона људи за један се потписало на налог Доналда Трампа на Твитеру и пре него што је он одлучио да ли ће се на ту интернет-платформу вратити или неће.

       Иако је у тим тренуцима био председник Сједињених Држава, Трамп је 8. јануара 2021. уклоњен са те за све наводно слободне платформе због погрешних мишљења. Међуим, 26. октобра 2022-ге је милијардер Илон Маск преузео Твитер, покажњавао одговорне за ограничавање слободе говора и најавио да ће деблокирати налог Доналда Трампа (то се и догодило прошле недеље). Али, дан раније, Трамп је најавио да се неће враћати на Твитер.

       Објавио је да остаје на својој платформи Truth Social на којој већ има безмало пет милиона пратилаца.

       Маск је, иначе, прво спровео анкету корисника Твитера које је питао - да ли сте за враћање Трампа? И, буквално моментално је добио 15 милиона одговора „да“.

       Током истог дана, у ишчекивању Трамповог повратка на Твитер - на његов налог се потписало 83 милиона људи.

       Да ли постоји још нека особа у нашем свету која је у стању да мобилише 83 милиона људи у једном дану који пожеле да знају шта он мисли овом или оном приликом? И, шта је то што Трамп говори - због чега његове речи имају такво значење?

       Ево објашњења једног од америчких блогера: „Трамп је политички жив јер је успео да протеклих шест година претвори у референдум о томе шта се дешава у Белој кући. Сваки пут када нас неко лаже о дешавањима – Трамп добија нове поене. Чак и кад се не ради о лажи која се односи на самог Трампа“.

       Наравно, Трамповој репутацији много доприноси чињеница да је био председник Сједињених Држава и да то може поново да постане. Он није био најуспешнији амерички председник, али му као глобалном идеологу нема премца.

       А шта је Трампова идеологија?

       Све је у томе што он говори нормалне ствари у ненормалном свету у којем постаје немогуће указивати на очигледно.

       Трамп је то могао и може, а борбом добија оно што би друге коштало каријере и репутације.

       Зато за милионе његових противника не постоји страшнија звер од Трампа.

       Тај некадашњи телевизијски лик и успешан бизнисмен ушао је у свет одраслих у време рата.

       Тај рат је почео давно - његови знаци били су очевидни још 90-их година. Води се са циљем потпуне промене начина живота и, сходно томе, стила размишљања и понашања стотина милиона људи. Не само у САД.

        Амбиција је - покоравање целог света.

       Догађаји у Украјини, или (пре тога) у Сирији, или (можда у будућности) у Тајванском мореузу - само су сегменти те битке за уништење данашњег човека и његову замену неким другим, али апсолутно јадним створењем.

       Демократска партија САД и сличне странке широм света само су оруђе за реализацију тог плана.

       (сажета верзија текста)    

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари