Руска глобална телевизија RT објавила снимке како се десна рука Наваљног договара са агентом МИ6

ВЛАДИМИР АШУРКОВ ЈЕ ИЗВРШНИ ДИРЕКТОР ФОНДА ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ КОЈИ ИМА СТАТУС СТРАНОГ АГЕНТА

Џејмс Форд и Владимир Ашаруков

* На једном снимку Ашурков Џејмсу ФОРДУ, другом секретару британске амбасаде у Русији за политичка питања, говори: „Да имамо више новца – имали бисмо већу екипу. Човек који овде потроши 10-20 милиона долара имаће прилике да гледа сасвим другу слику. А за оне, којима су у игри милијарде, то уопште није велики новац“

* Отворено му је обећавао да ће објавити негативан материјал о руској ВТБ банци који ће бити користан за Британце: „Заједно са лондонским друштвом `Хенри Џексон` објавићемо извештај о ВТБ. У том извештају се наводи да је ВТБ умешана у корупцију и да представља претњу по европска финансијска тржишта и њихов интегритет. Нарочито за британске играче попут Lloids, RBS и Barclay

____________________________________________________

       RT – руска глобална телевизија -  објавила је три видеа разговора Владимира Ашуркова, извршног директора Фонда за борбу против корупције, који у Русији има статус страног агента а контролише га Алексеј Наваљни, са британским  дипломатом Џејмсом Вилијамом Томасом Фордом, којег руске државне службе сматрају тајним агентом МИ6.

       Једна од најутицајнијих телевизија на планети навела је да је до састанка дошло 2012. године, а да је Форд у то време био други секретар британске амбасаде у Русији за политичка питања.

       Снимак сведочи да је извршни директор ФБК тражио од Британца да помогне да руска прозападна опозиција добија „информација од британских специјалних служби“.

       „Сигуран сам да ваша агенција за борбу против великих превара има приступ великој количини информација које нама нису доступне. Сигуран сам да британске обавештајне службе имају податке који потврђују да постоји веза између Абрамовича и Усманова са руском владом. Мислим да је Велика Британија кључна. европска земља која може утицати на Русију“, рекао је Форду Ашурков.

       У другом видеу, он обећава да ће објавити негативан материјал о руској ВТБ банци који ће бити користан за Британце.

       „Заједно са лондонским друштвом `Хенри Џексон` објавићемо извештај о ВТБ. У том извештају се наводи да је ВТБ умешана у корупцију и да представља претњу по европска финансијска тржишта и њихов интегритет. Нарочито за британске играче попут Lloids, RBS и Barclay“ – објаснио је Ашурков.

        На снимцима, Форд не обећава да ће пружити било какву финансијску помоћ ФБК, већ предлаже да фонд сарађује са Transparency International (који је у Русији такође на списку `страних агената`).

        Ашурков је Форду предочио: „Да имамо више новца – имали бисмо већу екипу. Човек који овде потроши 10-20 милиона долара имаће прилике да гледа сасвим другу слику. А за оне, којима су у игри милијарде, то уопште није велики новац“.

        Британска амбасада је избегла да коментарише објављене снимке.

        Вероватно и зато што је свесна да руска страна располаже и другим снимцима, на којима није само Форд, а који су много ближе данашњем тренутку...

            

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари