Русија није само изазвала Запад него и показала да се завршила ера његове доминације

ПРЕД НАШИМ ОЧИМА СЕ РАЂА НОВИ СВЕТ У КОЈЕМ ЗАПАД НЕЋЕ ДИКТИРАТИ ПРАВИЛА

* Русија обнавља своју историјску пуноћу, окупља Руски свет, руски народ – у свој укупности Великоруса, Белоруса и Малоруса

* Мултиполарни свет је коначно постао реалност – операција у Украјини није у стању да против Русије мобилише никога осим Запада. Јер ,остатак света савршено добро види и разуме – ово је сукоб Русије и Запада, ово је одговор на геополитичку експанзију атлантиста, ово је повратак Русији њеног историјског простора и њеног места у свету

_________________________________________________________

         Аутор: Петар АКОПОВ, РИА Новости

         ПРЕД нашим очима се рађа нови свет.

       Руска војна операција у Украјини отворила је нову еру – и то у три димензије одједном. Наравно, и у четвртој - унутрашњој руској.

       Са ове тачке почиње нови период и у идеологији и у самом моделу нашег друштвено-економског система – али о томе вреди говорити посебно, мало касније.

       Русија обнавља своје јединство. Превазиђена је трагедија из 1991. године, та страшна катастрофа у нашој историји и њена неприродна дислокација. Да, уз велику цену, да, кроз трагичне догађаје виртуелног грађанског рата, јер сада браћа, раздвојена по припадности руској и украјинској војсци, и даље пуцају једни на друге, али више неће бити Украјине као анти-Русије.

       Русија обнавља своју историјску пуноћу, окупља Руски свет, руски народ – у свој укупности Великоруса, Белоруса и Малоруса.

       Да смо одустали од тога, да смо дозволили да се привремена подела овековечи - не само да бисмо издали сећање на наше претке, него бисмо били проклети и од наших потомака што смо дозволили распад Руске земље.

       Убрзава се стварање новог светског поретка – а то је трећа димензија актуелних дешавања – а његове контуре се све јасније виде испод покривача англосаксонске глобализације који се цепа.

       Мултиполарни свет је коначно постао реалност – операција у Украјини није у стању да мобилише никога против Русије осим Запада. Јер ,остатак света савршено добро види и разуме – ово је сукоб Русије и Запада, ово је одговор на геополитичку експанзију атлантиста, ово је повратак Русији њеног историјског простора и њеног места у свету.

       Кина и Индија, Латинска Америка и Африка, исламски свет и југоисточна Азија – више нико не верује да Запад води светски поредак, а још мање – да одређује правила игре.

       Русија није само изазвала Запад, већ је показала да се ера западне глобалне доминације може сматрати потпуно и коначно завршеном.

       Нови свет ће градити све цивилизације и центри моћи, наравно, заједно са Западом (уједињеним или не) – али не под његовим условима и не по његовим правилима.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари