Путин причом о својој „комунистичкој прошлости“ помаже Трампу

ЗАСАД СЕ ЈОШ НИСУ ДОСЕТИЛИ ДА ГА ОПТУЖЕ ДА СЕ ТИМЕ МЕША У ИЗБОРЕ У САД

* Председник РФ признао да је члан КПСС био 18 година, па додао: „Био сам обичан члан КПСС, али идеолошки члан партије. И даље ми се свиђају многе вредности левице. Једнакост, братство, шта ту није у реду? Зар то није сродно хришћанству?»

* На ово је одмах одреаговао руски писац Захар ПРИЛЕПИН: „Волим и те Путинове речи и дан када их је изговорио. Скретање улево је неизбежно. Нека и не сутра. Али, неизбежно је. Вратиће се црвена застава!“

* Путинова отвореност и Прилепинова похвала на његов рачун временски дошли су одмах пошто је Доналд Трамп иступио са тврдњом да је Камала Харис, која ће постати потпредседник САД ако Џо Бајден уђе у Белу кућу, «демократска комунисткиња»

* Руски лидер је посебно указао – што Бајдену и либералима у време изборне кампање никако не може бити по вољи - да су и комунизам и идеологија америчких демократа израсли из европске социјалдемократије…

_________________________________________________________________

       СВЕТСКИ познати руски писац Захар Прилепин – за многе, најбољи писац средње генерације у својој земљи – јавно је рекао да му се свиђа што је Владимир Путин признао да му се свиђају „многе вредности комунизма“.

       Прилепин је признао: „Волим и те Путинове речи и дан када их је изговорио. Скретање улево је неизбежно. Нека и не сутра. Али, неизбежно је. Вратиће се црвена застава!“

       Председник РФ је, иначе, признао да је члан КПСС био 18 година, па наставио:

       „Био сам, да будем искрен, обичан члан КПСС, али, генерално, могло би се рећи, идеолошки члан партије. И даље ми се свиђају многе вредности левице. Једнакост, братство, шта ту није у реду? Зар то није сродно хришћанству?» - рекао је председник Русије.

       Путинова отвореност и Прилепинова похвала на његов рачун временски дошли су одмах пошто је Доналд Трамп иступио са тврдњом да је Камала Харис, која ће постати потпредседник САД ако Џо Бајден уђе у Белу кућу, «демократска комунисткиња»

       Одмах се наметнуло питање: да ли је Путин хтео да показе да постоји извесна идеолошка основа за успостављање контаката са представницима америчке Демократске партије?

       Међутим, одмах након речи о својој наклоности неким левим вредностима, руски лидер је о Трампу рекао:

       „Знамо да је председник Трамп више пута заговарао развој руско-америчких односа. То свакако изузетно ценимо. Али, оно о чему је говорио – није у потпуности остварено. Трговина између Русије и САД порасла је осетно током Трамповог председавања, чак и упркос пандемији. Наш заједнички рад на стабилизацији светског тржишта енергије развио се прилично добро. Успели смо да постигнемо заиста добар заједнички резултат. Односно, има и плусева.

        Ограничавајући фактор за тренутну администрацију је одређени двостраначки консензус о потреби обуздвања Русије и њеног развоја».

       Путин подсетио да је „за време Трамповог председавања уведено највише свих врста ограничења и санкција Русији“:

       «Четрдесет шест пута су донете одлуке о новим санкцијама или проширењу постојећих. Садашња администрација САД повукла се из Споразума о ракетама малог и средњег домета. То је врло озбиљан корак».

       Посебно је указао да су и комунизам и идеологија америчких демократа израсли из европске социјалдемократије…

       Путин истовремено ниједном није споменуо „лов на вештице“ који траје свих ових година, односно - потрагу за Трамповим руским везама. Није упркос томе што је Џо Бајден америчког председника назвао „Путиновим псићем“.

       Можда и зато што су управо демократе последњих година дале непроцењив допринос јачању имиџа Путина и Русије у свету - мислећи да их демонизују, заправо су помогли да се повећа утицај Кремља на светске процесе.

       Јер, ако се и сами Американци плаше Путина, то значи да је Русија заиста већ постала врло утицајна сила…

       Уколико се цео контекст има у виду, јасно је да је Путин - говорећи о својој симпатији према идеологији комунизма и америчких демократа – учинио поклон Трампу за предизборну кампању.

       И тиме што је Американцима доказао да Трамп нипошто није «Путинов агент»…

       Учинио је то и овим што је рекао о америчким црнцима:

       «Афроамеричко становништво Сједињених Држава чини стабилну изборну базу, једну од изборних база Демократске партије. И Совјетски Савез је такође непрестано подржавао покрет Афроамериканаца да остваре своја законска права».

       Америчким демократама, дакако, нису потребне никакве Путинове похвале. Поготово не у завршници предизборне кампање…

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари