Путин помешао два рата из руске историје – поправио га ученик Никанор Толстих

РУСКИ ЛИДЕР – КОЈИ ЈЕ ДРЖАО ЈАВНИ ЧАС ИСТОРИЈЕ – ДЕЧАКУ СЕ СА ОСМЕХОМ ЗАХВАЛИО НА ПОПРАВЦИ

* Трећи актер била је дечакова учитељица Јелена Грозних која му је посаветовала да буде скромнији – и кад је у праву... Поготово пред старијима

_________________________________________________________

       Аутор: Сергеј МАРКОВ

       СВИ у Русији већ знају за дечака (Никанор Толстих из Воркуте) који је исправио Владимира Путина на отвореном часу историје који је држао. Сви знају да је тај дечак шефу државе указао да је помешао Северни рат вођен за владавине Петра Великог и Седмогодишњи рат за време Jeлизавете Петровне.

       Због недостатка правих политичких вести, прича о дечаку, о учитељици која га је искритиковала због нескромности, па чак и о наводним претресима у дечаковој породици - постала је хит.

       Моје мишљење је да су сви у праву.

       1. Дечак је у праву. Путин је заиста помешао та два рата. Друго, о њему ће и много година касније сви говорити као о дечаку који је јавно исправљао великог Путина. То је добар темељ за каријеру, у најбољем смислу те речи.

       2. У праву је учитељица (Јелена Грозних) која је искритиковала дечака. Њена мисија је и да васпитава ученике, укључујући формирање код њих скромности и правила доброг понашања. Она је дечаку указала на његову нескромност која је општа карактеристика нових генерација које су, у потери за саморекламом, спремне да лако прекрше одређена морална правила.

Владимир Путин и Никанор Толстих

       Уосталом, није тек тако настала народна мудрост: да би се истакли – неки не жале ни властите очеве. Ево дечак није пожалио ни Путина, политичког оца нације. Учитељ је схватио да је то погрешно.

       3. У праву је и власт. Јер, у дечаковој породици наравно, није било претреса. Нико на његову породицу није би ударио.

       4. У праву је и Путин, који се једноставно са осмехом захвалио дечаку на поправци. Свако може погрешити у детаљима. А у руској историји има толико детаља да понекад и најбољи сстручњаци прави грешке.

       Путин је поступио исправно када је одлучио да деци одржи `час историје`. То је најважнија наука у савременој политици.

       Генерално, сви учесници ове приче су одлични - Путин, дечак и учитељ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари