Петров и Боширов: Нисмо агенти већ средњи бизнисмени и нисмо при себи имали женски парфем

ТВРДЕ ДА СУ У БРИТАНСКИ ГРАД СОЛЗБЕРИ ОТИШЛИ КАО ТУРИСТИ „ПО САВЕТУ ПРИЈАТЕЉА“

* Британци тврде да су Александар Петров и Руслан Боширов отровали Сергеја и Јулију Скрипаљ нервним отгровом „новичок“ који су донели у флашици за женски парфем, а Боширов је на то одговорио: „То је неко лудило! Британци детаљно претресају све путнике. Да смо имали женски парфем, одмах би питали – шта ће мушкарцима женски парфем?“

___________________________________________________________________________

         ДРЖАВЉАНИ Русије - Александр Петров и Руслан које је Велика Британија осумњичила да су отровали њеног шпијуна Сергеја Скрипаља и његову кћерку Јулију – дали су интервју RT и Sputnik и одбацили и ту и другу кључну оптужбу на свој рачун – дса су агенти националне војне обавештајне службе.

         За себе су рекли да су „бизнисмени средње руке“.

         У британском граду Солзберију су боравили 3. марта – када Лондон тврди да су били отровани Скрипаљи -  „као туристи“, отишли су у тај британски град – како су навели – по савету пријатеља“.

         Главна уредница два поменута руска медија, маргарита Симоњан, лично је разговарала са петровом и Бошировом, а нагласила је да је претходно проверила њихове личне карте и пасоше.

         Петров и Боширов су рекли да приликом путовања у Велику Британију са собом нису носили никакве парфеме, поготово не женске.

         Симоњан је интересовало да ли су при себи или у багажу имали икакве „опасне течности“. Ово није било случајно јер Британци тврде да су нервни паралитички гас „новичок“ донели за флашици за женски парфем.

         Боширов је одговорио: „Не! То је неко лудило! Британци детаљно претресају све путнике. Да смо имали женски парфем, одмах би питали – шта ће мушкарцима женски парфем?“

         Обојица су навела да појма немају где се налази кућа Сергеја Скрипаља у Солзберију:

         „Не знамо, можда смо и прошли поред ње, а можда и нисмо“.

         Коментаришући фотографије из лондонског аеродрома, изјавили да пасошку контролу увек пролазе заједно и на истом месту. Додали су да не знају због чрега се на британским снимцима појављује исто време проласка за обојицу.

         Боширов је додао: „То треба Британце питати. Јер, иако пролазимо на истом месту – док један пролази, други чека, па не знамо како је могуће да се време проласка поклапа у секунд“.

         Петров је објаснио овако због чега се увек држе заједно:

         „Ја мало боље стојим са енглеским, па помажем Руслану ако нешто искрсне“.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари