Лидери земаља чланица G20 летели у Осаку на самит, а стигли на сахрану западног либерализма

ДВЕНИ РЕД ДВАДЕСЕТОРИЦЕ У ЗАДЊИ ЧАС ИЗМЕНИО ШУТИМ РЕЧИМА О ПОТРОШЕНОСТИ ЛИБЕРАЛИЗМА

* Фрустрацију на Западу, нарочито у Европи, можда је најбоље описао Оливер Керол, колумниста  The Independent: „Меркел је 2014-те рекла да Путин живи у неком другом свету. Својим речима о смрти либерализма Путин је узвратио контраударом: `Ви живите у мом свету“

* Будућност света ближа је визији Путина него мултикулти и нетрадиционалним вреностима условне Ангеле Меркел, а ово није позиција никакве руске пропаганде, већ – констатација британског листа The Guardian. Овај лист ачк пише да „путинизам уистину може постати будућност човечанства“ и наводи да је већ победио у Пољској, наводно и у Италији и Мађарској. чак и у Турској

* Сада су на Западу пред непријатним избором: или ће се правити да се ништа није догодило,  или ће се упустити у оспоравање Путинових речи. А ни то није згодно јер ће се `Путинов вирус` тако само даље ширити. Између два зла зато ће по традицији бити изабрано треће: сви који су сагласни са Путином биће сврстани у `агенте Кремља, а поборници радикалног западног либерализма – који раде по европским, америчким и руским медијима и НВО – затражиће од западних влада још више новца за борбу против руске пропаганде

_________________________________________________________________________

         Пише: Иван ДАНИЛОВ, РИА Новости

         ДНЕВНИ редови самита попут G20 у Осаки утврђују се унапред, у дугим и сложеним преговорима.

          Не може се догодити да неко дан уочи таквог скупа измени његов дневни ред, а управо то је успео Владимир Путин.

         Лидери земаља чланица G20 летели су у Осаку на самит Двадесеторице, а стигли су на сахрану западног либерализма.

         Да је ово тачно, говоре и околности да је Доналд Трамп био питан шта мисли о `сахрани либерализма`, а западни медији не баве се као топ-темама ни самитом ни америчко-кинеским трговинским ратом. Једни критикуј, а други подржабвају оно што је Путин о либерализму рекао у интервјуу Financial Times. А потом поновио на конференцији за медије поводом самита.

         Фрустрацију на Западу, нарочито у Европи, можда је најбоље описао Оливер Керол, колумниста  The Independent:

          „Меркел је 2014-те рекла да Путин живи у неком другом свету. Својим речима о смрти либерализма Путин је узвратио контраударом: `Ви живите у мом свету“.

         Путин није изговорио „ви живите у мом свету“, али је Керол добро погодио: Меркелова је – са својим представама о пожељном и допустивом – представник нетрадиционалне интелектуално-идеолошке ориентације и постаје јасно да је и њој, и њеним савезницима, а не Путину,  веома неудобно да живе у промењеном свету.

         Будућност света ближа је визији Путина него мултикулти и нетрадиционалним вреностима условне Ангеле Меркел, а ово није позиција никакве руске пропаганде, већ – констатација британског листа The Guardian. Јер, тај лист пише да „путинизам уистину може постати будућност човечанства“.

         Да би се схватила паника на западу, ево важне околности: Guardian наводи да „путинизам“ већ слави идеолошку победу у Европској унији, чак и у неким од земаља чије руководство уопште не гаји топла осећања према Русији.

         Тај лист наводи да је „путинизам“ већ победио у Пољској, наводно и у Италији и Мађарској. чак и у Турској.

         По његовој логикци, „путинској интернационали“ припада свака земља која одбија да се потчини наднационалној клики глобалиста и брани своју културу и традиционалне вредности.

         Бензин на ватру медијског гнева усмереног према рускком лидеру долио је Доналд Трамп.

         Ушитан да ли је сагласанса Путиновом позицијом поводом `западног либерализма`, Трамп се и сложио изнео своје виђење разлога застаревања либерализма:

         „Путин говори о ономе што се догађа. А погледајте шта се догађа у Лос Анђелесу, а и у Сан Франциску и у још пар градова којима  управља група необичних либерала. Не знам о чему ти људи уопште размишљају. Он вероватно види ствари код нас због којих вероватно не би могао да каже колико су Сједињене Државе предивне“.

         Ово треба изоштрити. Чак и веома богати амерички градови, којима управљају либерали, претварају се у права сметљишта. У Лос Анђелес, иако је то град у који се сливају и паре из Силицијумске долине, вратио се тифус, а пацови царују и по полицијским станицама.

         У Сан Франциску центар градда, по оценама локалних новинара, све више личи на јавни тоалет, а један од америчких епидемиолога, који је посетио и најпрљавија и најопаснија насеља од уџерица, рекао је телеканалу NBC да су неки делови Сан Франциска прљавији од таквих насеља у индији и Бразилу.

         У том граду, којим руководе најватренији борци за либералне вредности, се могу видети и прави `теписи` од бачених шприцева које власти широке руке деле локалним наркоманима и се јате из целог округа.

         Тешко је рећи колико је Путин био упознат са оваквим подробностима, али његов одговор на замерке Елтона Џона, који је веома незадовољан руским законом који ограничава пропаганду нетрадиционалне сексуалне оријентације међу малолетницима, потврђује да је он упознат са другим аспектима практичне реализације либералних вредности у САД.

         На пример, позив руског лидера да се деца „оставе на миру“, може бити повезан са једним свежим помодним трендом у  америчком систему образовања: у дечјим библиотекама у САД постоје „часови читања бајки за предшколску децу са доживљајима ликова нетрадиционалне оријентације у костимима који би више одговарали ноћним клубовима него дечјим библиотекама“.

         А да родитељи не би сметали таквом `просвећивању деце` - те библиотеке у време читања обезбеђује полиција.   

         Пред нашим противницима у информационом рату сада је  непријатан избор: или ће се правити да се ништа није догодило,  а то  је немогуће јер су се Путинове речи о потрошености либерализма по друштвеним мрежама прошириле попу шумског пожара, или ће се упустити у њихово оспоравање. А и то није згодно јер ће се `Путинов вирус` тако само даље ширити.

         Између два зла зато ће по традицији бити изабрано треће: сви који су сагласни са Путином биће сврстани у `агенте Кремља, а поборници радикалног западног либерализма – који раде по европским, америчким и руским медијима и НВО – затражиће од западних влада још више новца за борбу против руске пропаганде.

         То ће им бити једина радост на глобалној сахрани глобалне либералне идеологије која им је толико драга.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари