Камингс: Запад никада није смео да себе доведе у овако глупу и лошу позицију у односима са Русијом

ЗАОКРЕТ ЧОВЕКА КОЈИ ЈЕ ОД БОРИСА ЏОНСОНА НАПРАВИО ПРЕМИЈЕРА И „ПРОГУРАО БРЕГЗИТ“

Доминик Камингс

* Доминик КАМИНГС: Руско увођење трупа у Украјину смо испровоцирали ми са Запада. Говорили смо много и неодговорно да ћемо примити Украјину у НАТО. Провоцирали смо их, иако су нас Руси више пута упозоравали: само покушајте, уништићемо све тамо!

* „Зашто смо се, дођавола, умешали у ту глупу причу? А за кога смо залегли? За Украјину, за тз проклету корумпирану рупу која нам уопште ништа не значи! Украјинска корумпирана мафијашка држава све нас је, у ствари, преварила, и нагу...ила. Сада смо јебени, зар не?"

* Камингс сада формира сопствену политичку странку, која ће, по његовим речима, моћи у будућности да гурне тренутно владајуће торијевце „на периферију британске стварности“, а својим оштрим изјавама шаље сигнал разумним људима на Западу: време је да се опаметимо, време је да се обнове комуникације са Русијом, да престанемо да је сматрамо агресором

_________________________________________________________________

          Aутор: Владимир ДОБРИЊИН

          ДОМИНИК Камингс, човек који је посадио Бориса Џонсона у премијерску фотељу и донео Брегзит Великој Британији, изјавио је да је руско увођење трупа у Украјину испровоцирано од стране колективног Запада.

          „Говорили смо много и неодговорно да ћемо примити Украјину у НАТО. Провоцирали смо их, иако су нас Руси више пута упозоравали: само покушајте, уништићемо све тамо! Зашто смо се, дођавола, умешали у ту глупу причу? А за кога смо залегли? За Украјину, за ту проклету корумпирану рупу која нам уопште ништа не значи!”, рекао је Камингс. И наставио:

          „Украјинска корумпирана мафијашка држава све нас је, у ствари, преварила, и нагу...ила. Сада смо јебени, зар не?"

          Али, Камингс се ни ту није зауставио и побројао је аспекте „погрешних акција Запада према Русији“.

          Запад, према Камингсу, „никада није требало да себе доведе у овако глупу ситуацију“, посебно са санкцијама које су Русији увели Европљани и Американци. Зато што је сваки трезвен човек, анализирајући могуће последице, требало да схвати да ће „наметнута ограничења имати (и већ имају) озбиљнији (негативни) утицај на европску политику него на Москву“.

          Зато Западу нису били потребни никакви велики мислиоци да би схватио да ће рат на који је присилио Русију „само ојачати односе између Русије и Кине, савез Москве са највећом индустријском силом на свету“.

          Камингс је завршио спектакуларним закључком:

          „Путину смо показали да смо гомила јебених глупана. Мада, Путин је то знао и раније.”

          Наведене оцене и закључци британског политичког стратега неке ће навести на мисао да он уме да `намирише` куда ће ветар да дува. Међутим, то није случај са Камингсом.

          Доминик, што потврђују и успешна промоција Џонсона за премијера и излазак Британије из Европске уније, има не само способност да ухвати ветар пуим једрима, већ и  да тачно предвиди одакле ће ветар дувати кроз неко време, чак и да га усмерити у потребном смеру.

          Да, пре Камингса је већ било указивања да је позицији Запада у украјинској кризи погрешна.

          На пример, у јануару 2024-те је Роберт Фицо, који се вратио на место премијера Словачке, написао:

          „Не свиђа ми се што покушавају да представе Русију као земљу непријатеља. Запад је погрешно оценио тренутну ситуацију као прилику да Русију баци на колена. Шокантан је начин на који је Запад више пута правио грешке у процени ситуације у Русији. Није све почело 2022, већ 2014. године“.

          Бивши (а можда и будући) председник САД, Доналд Трамп, Украјину је назвао „саставним делом Русије“ и „корумпираном државом са много страшних људи“. А у интервјуу Real America's Voice, критиковао je администрацију Џоа Бајдена, рекавши:

          „Наша земља и наше такозвано руководство ругали су се Путину. Скоро да су га натерали да изврши инвазију на Украјину“.

          Али, све ово је остало готово непримећено. Просто зато што Словачка, као и Мађарска, чији лидер Виктор Орбан такође заговара разумно држање према Москви, није земља која одређује политику Европске уније. А Трамп није особа која тренутно одређује политику САД.

          Камингс сада формира сопствену политичку странку, која ће, по његовим речима, моћи у будућности да гурне тренутно владајуће Торијевце „на периферију британске стварности“, а својим оштрим изјавама шаље сигнал разумним људима на Западу: време је да се опаметимо, време је да се обнове комуникације са Русијом, да престанемо да је сматрамо агресором.

          Иначе, Камингс није више потпуно сам у својој земљи. Лидер Партије „Наслеђе“ Дејвид Куртен написао је: „Русија није наш непријатељ. Лидери колективног Запада морају да напусте сумануту ескалацију сукоба у Украјини ка нуклеарном Трећем светском рату.

           Камингс је човек који решава проблеме. И зато нема сумње да ће успети да у Британији бар започне разговор о формирању адекватног односа према Русији.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари