„Известия“: Москва се поводом протеста неће мешати у унутрашње ствари Србије

САВЕЗ ЗА СРБИЈУ НАЈАВЉУЈЕ ДА ЋЕ ТРАЖИТИ ДА РУСИЈА БУДЕ ПОСРЕДНИК

* Московски лист објавио ове речи Млађана Ђорђевића, саветника СзС за односе са Русијом: „Садашња ситуација је дугорочно неодржива и надамо се да ће Влада Србије одреаговати на наше захтеве без икаквог мешања или притиска извана. Али, ако остане глувонема, као досад, спремни смо да се обратимо државној власти Русије, а и нашуим западним партнерима,  са молбом да посредују“

* „Известия“ преноси и указивање посланика СНС Владимира Ђукановића: „Та коалиција (СзС) није у Србији реална сила. Њу подржава 6-7 одсто становништва. То је агресивна мањина која зависи од новца и подршке Запада. Изјаве о посредовању су – глупост. они напросто покушавају да наша унутарполитичка питања подигну на међународни ниво“

__________________________________________________________________________

         МОСКОВСКИ  дневни лист „Известия“ објавио је да тражи начин да допутује у Москву ради „преговора са представницима руских власти“.

         Навео је да представници Савеза за Србију желе да се „обрате Москви са молбом да помогне у разрешењу тренутне ситуације“.

          „Известия“ својим читаоцима предочавају и да Српска напредна странка сматра да је Савез за Србију „заинтересован само за узурпацију власти“ и да због тога „покушава да дестабилизује земљу“.

         Утицајни московски лист тврди да Русија нема намеру да се меша у унутарполитичке ствари Србије.

         Објавио је и ове речи Млађана Ђорђевића, „саветника СзС за односе са Русијом“: 

         „Приликом сусрета са амбасадором Русије у Србији, Александром Чепурином, изразили смо наду да ћемо путовати у РФ и у писаној форми затражили сусрете у Државној Думи, Савету Федерације и Министарству иностраних послова. Иначе, садашња ситуација је дугорочно неодржива и надамо се да ће Влада Србије одреаговати на наше захтеве без икаквог мешања или притиска извана. Али, ако остане глувонема, као досад, спремни смо да се обратимо државној власти Русије, а и нашуим западним партнерима,  са молбом да посредују“.        

         „Известия“ – одмах после Ђорђевићевих речи – преносе и ово указивање посланика СНС Владимира Ђукановића:

         „Та коалиција (СзС) није у Србији реална сила. Њу подржава 6-7 одсто становништва. То је агресивна мањина која зависи од новца и подршке Запада. Изјаве о посредовању су – глупост. они напросто покушавају да наша унутарполитичка питања подигну на међународни ниво. Треба имати у виду и да лидери те коалиције нису заинтересовани за очување трајне сарадње са Русијом и да критикују Александра Вучића због топлих односа са Москвом“.

         Заменик председника спољнополитичког комитета Државне Думе Алексеј Чепа о званичној позицији Москве рекао је:

         „Русија не може наступити у улози посредника. Ми желимо да се политички живот у Србији развија мирно. Најважније је да буду избегнуте обојене револуције, провокације насилна промена власти. Ми ћемо деловати у оквирима потписаних споразума између Београда и Москве“.        

         Московски експерт за Балкан Олег Бондаренко рекао је за „Известия“ да ће протести у Срији – ако не буде каквих провокација – потпуно ослабити одмах након протеста у Београду заказаног за 13. април.      


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари