Главног америчког борца против Путина и корупције – Алексеја Наваљног – финансира Запад

МЕЂУ ФИНАНСИЈЕРИМА СУ И ОДБЕГЛИ РУСКИ МИЛИОНЕРИ ДМИТРИЈ И БОРИС ЗИМИН

* Наваљног финансира и Јевгениј ЧИЧВАРКИН, који је из Русије – због проблема са законом – побегао још пре десет година. Али, он признаје:  „Ја сам само посредник. Мени новац (за Наваљног) шаљу људи која не желе да се види да му они помажу. Они новац трансферишу мени, а ја Наваљном. Прослеђујем му и јапанске јене, и бритаснке фунте и евре“

* ФАКТИ: Сви су изгледи да новац главном „Американцу“ у Москви преко Чичваркинба не шаљу ни сиромашни ни богати Руси који живе по свету. А ни сиромашни и богати Американци или Британци. Биће да преко њега Наваљном стиже новац западних обавештајних централа... Заправо, не личи ли све ово и на Србију и њене "Американце"?

         КАКО Запад финнсира  `народне трибуне` и `борце против корупције` по земљама чију власт и преко њих дестабилизује и руши?

         Ово питање је сада најактуелније и најотвореније у Венецуели. Донедавно је било отворено и у Северној Македонији, а све до данас је актуелно у Србији.

         У земљама које су `на нишану` унапред се онемогућава покретање било какве истраге о токовима новца којим се купују лажни опозиционари, лажни борци против корупције и лажне патриоте. Изузетак је Русија, иако је и она непрекидно на америчком `нишану`.

         Московска телевизија НТВ објавила је документарни филм који је демаскирао финансирање Алексеја Наваљног, главног америчког борца против „Путиновог режима“ и шеф Фонда за борбу против корупције“.

         Филм је плод журналистичке истраге, а показао је да је лаж и уверавање Наваљног да се он и његов фонд финансирају „добровољним прилозима обичних грађана“.

         Испоставило се да главног америчког `отпораша` у Русији, као и његов фонд, финансирају богаташи, милионери који су побегли из Русије. Међу њима су браћа Дмитриј и Борис Зимин и Јевгениј Чичваркин.

         Овај последњи је побегао из земље пре тачно десет година, а признао је НТВ да наваљном „редовно уплаћује новац“. Да обично уплаћује по 100.000 рубаља дневно, а да је последња уплата била већ – 250.000 рубаља.

Минђуша заварава - олигарх-либерал Јевгениј Чичваркин

         Признао је и оно што је још важније:

         „Ја сам само посредник. мени новац (за Наваљног) шаљу људи која не желе да се види да му они помажу новчано. Они новац трансферишу мени, а ја Наваљном. Прослеђујем му и јапанске јене, и бритаснке фунте и евре“.

         Московски политиколог Олег Матвејчев поводом ових открића је рекао:

         „Наваљни се позиционира као незацвисна фигура. А испоставља се, ево, да га великим сумама финансирају капиталисти. Он, наравно, те људе приктива јер не жели да иза њега вире њихове уши“.

         У истом документарцу је разоткривено и да се кћерка Наваљног бесплатно школује на америчком Стенфордском универзитету иако на то нема право.

         Његови најближи сарадници такође нису сиротиња.

         Леонид Волков, шеф изборног штаба Наваљног, има у Луксембургу део куће који вреди више од 700.000 евра.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари