Главна уредница руске глобалне телевизије RT поводом Covid-19: Да ли смо пред неком страшном планином?

МАРГАРИТА СИМОЊАН ОД РУСКИХ ЕПИДЕМИОЛОГА ЗАТРАЖИЛА ДА ОДГОВОРЕ НА ДВА ПИТАЊА

* Навела да су у RT ина корону и на антитела били тестирани сви сарадници и да ни један НЕМА  имунитет, а да међу њима сада има 16 оболелих иако је редакција предузела строжије и перфектије мере од прописаних

* ПРВО ПИТАЊЕ: Ако ни код једног од оних који су преболели нема имунитета - да ли то значи да  пред подножјем неке ужасне планине?

* ДРУГО ПИТАЊЕ: Ако имамо оволико оболелих а, хвала Богу, ни једног умрлог - значи ли то да је смртност од короне много нижа него што се обично мисли?

_______________________________________________________________________

        ГЛАВНА уредница RT - Маргарита Симоњан – затражила је одговоре епидмиолога на два питања која је наметнуло тестирање на Covid-19 свих сарадника те руске глобалне телевизије.

         Има неочекиваности и њеним питањима и у свему што је – и како је – у вези са њима изнела.

        Читајте, уосталом:

        „Покушаћу веома пажљиво, са много резерви, да напишем овај пост, а ви сте га прочитали, молим вас, такође веома пажљиво.

        Дакле. Били смо први у Русији који су обавили обухватно тестирање наших запослених на антитела.

        Надали смо се да ће нам такво тестирање омогућити да идентификујемо оне који су преболели и имају имунитет. Желели смо да управо ти људи раде, док они који нису преболели будуи изоловани.

        Резултат нас је шокирао. Међу 162 особе НИЈЕ било ни једне која је преболела и да има имунитет.

        Али, зато имамо 16 оболелих! А ниједан од њих нема симптоме (Covid-19).

        То је десет одсто. Још једном: ДЕСЕТ ОДСТО.

        А од самог почетка епидемије смо предузели мере предострожности које су биле знатно строжије од прописаних. Пре било какве обавезне изолације - отказали смо сва пословна путовања, сторнирали чак и приватна путовања у иностранство, смањили број снимања, послали да раде од куће све који нису морали да одржавају апаратуру и да буду у студијима. Непрестано смо тестирали запослене и  изоловали не само оне код којих је тест показао Covid-19, већ и све са клиничким манифестацијама респираторних вирусних инфекција, а и оне који су их контактирали. Јер, у сваком случају САРС-а гледали смо потенцијални Covid-19.

        А ево, ипак и ми имамо - десет одсто.

        Не волим сензације и хистерију. Али, тешко ми је да не помислим није оваква само наша ситуација. Да други, напросто, још нису масовно као ми тестирали своје запослене на антитела.

        Молим стручњаке да прокоментаришу ове наше показатеље, да нам објасне - шта ово значи. Ако код оволиког броја оболелих ни код једног од оних који су преболели нема имунитета - да ли то значи да  пред подножјем неке ужасне планине?

        Ако има оволико оболелих а, хвала Богу, ни једног умрлог - значи ли то да је смртност од короне много нижа него што се обично мисли?

        Молим стручњаке да нам одговоре.

        Опет све молим: останите код куће!

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари