Гаврилов: РХМ помаже да Срби не убиру плодове западне `хуманитарне` интервенције

СЕРГЕЈ ГАВРИЛОВ И ОСНИВАЧ РХМ ЈЕВГЕНИЈ ПРИМАКОВ У РАШКОЈ И СА ВЛАДИКОМ ТЕОДОСИЈЕМ

Сергеј Гаврилов

* „Срби који су остали на Косову и после мешања НАТО помоћ су могли добијати само у Цркви која је организовала  пунктове за поделу лекова, а такође народне кухиње у којима глад могу утолити сви – незавнисно од националности и вере. Значајан допринос реализацији тих пројеката дали су НВО Руска хуманитарна мисија и лично њен оснивач Евгениј Примаков

_______________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИК Комитета Државне Думе за питања развоја цивилног друштва и друштвених и религиозних удружења - Сергеј Гаврилов који је председник Интерпарламентарне скупштине Православља – узео је у Србији учешће у раду Интерпарламентатне уније.

         Боравио је – заједно са Јевгенијем Примаковом, оснивачем Руске хуманитарне мисије -  у српском граду Рашка, где се срео и са епископом Рашко-Призренским и Косовско-Метохијским Теодосијем.

        Гаврилов се прилком тог сусрета захвалио владици Теодосију на солидарности са Руском Православном Црковом и ставу против унутархришћанског раскола.

               Разговарано је и о актуелном проблему пружања  помоћи Србима који су после познатих догађаја остали на Косову.

        Гаврилов је указао: „Уведене од стране Приштине царине од 100 одсто фактички су постале забрана увоза на Косово најнеопходнијих намирница из Србије. Уведене су ради вршења са Запада притиска на актуелну власт (у Београду) да убрза признавање `Косова`. Срби који су остали на Косову и после мешања НАТО помоћ су могли добијати само у Цркви која је организовала  пунктове за поделу лекова, а такође народне кухиње у којима глад могу утолити сви – незавнисно од националности и вере. Значајан допринос реализацији тих пројеката дали су НВО Руска хуманитарна мисија и лично њен оснивач Евгениј Примаков“.

        По његовим речима, за Мисију су приоритети – давање доприноса заштити људи на Косову, нарочито хришћана, прикупљање помоћи породицама са више деце које су у том историјском срцу Србије на ивици глади.

        „На заседању Интерпарламентарне скупштине покренули смо – у присуству представника УН и ЕУ – питања заштите хришћана на Косову, укидања једностраних царинских баријера усмерених против Србије и српског становништва које га лишавају животно важних намирница. Мирно становништво, нарочито деца, не сме бити талац политичких игара. Наш задатак је да грађанима Србије обезбедимо могућност да нормално раде и баве се пољопривредом, а не да убиру плодове западне `хуманитарне` интервенције“ – нагласио је Гаврилов.

        https://tsargrad.tv/news/serby-smogli-poluchit-pomoshh-tolko-v-cerkvi-de...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари