Дњепров: Русија чланицама НАТО мора показивати да су у алијанси – мање безбедне

АКО УКРАЈИНА НАПАДНЕ ДОНБАС ПЛАТИЋЕ 10:1, А ЗА НАПАД НА КРИМ – 100:1

 

 

* Важно је да "одраслима“ у НАТО  покажемо да ће одговарати за поступке својих малих и непромишљених чланова. Да схвате да њихово правило о колективној одбрани подразумева и колективну одговорност чланица НАТО: да ће на агресију са стране њихових „малих“ следити барем узвратни удар по Бриселу и Вашингтону

____________________________________________________

       Аутор: Валентин ДЊЕПРОВ

       ПОБЕДА Русије над НАТО је неизбежна.

       Победа биће и ако НАТО буде играо по правилима Русије или морао да се договара са Русијом. Још већа победа ће бити ако Америка, Британија и Канада напусте НАТО, а америчке окупационе снаге Европу. Тако би се НАТО  растворио у европској безбедности.

       За НАТО је агресор онај ко на напад алијансе може одговорити наношењем неприхватљиве штете.

       За Американце је Русија вечити непријатељ. А ако би желела да им постане пријатељ – морала би да се одрекне суверенитета, што би је коштало 30 одсто БДП, као и неких територија које су запеле за око неким „савезницима“.

       А и да се припреми за рат са Кином.

       Да ли чланице НАТО осећају колективну одговорност према Русији и шта да раде?

       Будући да плима провокација које долазе од малих чланица алијансе расте, а велике их у томе не коче, то значи да провокације одобравају.

       Током 30 година смо се и пред тиме повлачили.

       Генерал Мајкл Флин, који је био у Трамповом предизборном тиму, балтичким „емирима“, који су се жалили на „застрашујућу Русију“, поручио је:

       „Бојте се! Не провоцирајте! Склоните се даље од Русије. На пример, у северну Африку“.

       Важно је да „одраслима“ у НАТО покажемо да ће одговарати за поступке својих малих и непромишљених чланова. Да схвате да њихово правило о колективној одбрани подразумева и колективну одговорност чланица НАТО: да ће на агресију са стране њихових „малих“ следити барем узвратни удар по Бриселу и Вашингтону.

       Ово ће отрезнити „одрасле“, а такође послати сигнал „малима“ - да се не радују летовима америчких стратешких бомбардера око Русије и уласцима америчких разарача у Црно море или Балтик.

       Чланови западне војне алијансе и потенцијални кандидати морају сваког минута осећати да чланство не повећава, већ да слаби њихову безбедност и економију.

       Геополитички проблем је Украјина.

       Да би се она смирила, потребно је убрзати наше наоружавање електромагнетним бојевим главама.

       Важно је да знају: цена нове ратне авантуре у Донбасу неће бити нижа од 10:1, а против Крима – 100:1.

       (сажетак из ширег текста)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари