Стевандић: Уставни суд БиХ не штити Устав већ учествује у прављењу унитарне БиХ

НАГЛАСИО: ИЛИ НЕМА БиХ ИЛИ УСТАВНИ СУД МОРА БИТИ СА ДОМАЋИМ СУДИЈАМА

* Уставни суд БиХ разрешио Златка Кнежевића дужности судије/потпредседника пре истека времена на које је изабран, још одбио његов предлог да се расправља о поништењу одлуке о измени Правила овог суда

______________________________________________________

           ПРЕДСЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је Срни да се Уставни суд БиХ бави прављењем унитарне БиХ, а не заштитом права, додајући да то значи да таква БиХ не може да постоји.

           - Или нема БиХ или овај Уставни суд мора да се мења и у њему да буду домаће судије са домаћим правилима - истакао је Стевандић, коментаришући јучерашње одбијање предлога судије Златка Кнежевића да Уставни суд БиХ расправља о поништењу одлуке о измени Правила овог суда.

           Он је навео да је потпуно јасно да се Уставни суд БиХ бави доприносом ескалацији, те да су намерно заказивали сједницу о измени Правила тог суда када судија Кнежевић није био присутан.

           - Управо им је била намера не да ми имамо Србе у Уставном суду, него да и они који не могу да одлучују не могу да буду ни присутни. Овде се ради о потпуном унитаристичком концепту - рекао је Стевандић.

           Уставни суд БиХ јуче је разрешио Златка Кнежевића дужности судије/потпредседника пре истека времена на које је изабран, а на седници је одбијен предлог Кнежевића да се расправља о поништењу одлуке о измени Правила овог суда.

            (Срна)

 

 

 

 

Категорије: 

Коментари