Стевандић: Усложњава се ситуација за српски народ – суђење Додику је акт радикализације

ДОДИК НИЈЕ САМ – ПОСТОЈЕ СЛУЖБЕ КОЈЕ ГА ШТИТЕ, А ПОСТОЈИ И МИШЉЕЊЕ ЉУДИ У СРПСКОЈ И СРБИЈИ“

Ненад Стевандић

* Убацивањем Сене Узуновић да суди председнику Српске подиже се температура и ствара перцепција да мржња према Додику постаје официјелна. Сада је у Сарајеву општа ствар нетрпељивост према Републици Српској и њеним фунционерима

* „Нападима нису изложени само Српска и Додик, него и Срби на Косову и Метохији. Због тога сви у Србији и Српској морају да разумeју да морају да се бране колективно и да одбране своје функционере, народ, земљу и интересе

__________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да је суђење председнику Српске Милораду Додику пред Судом БиХ додатно радикализовало ствари у БиХ, укључујући и питање његове безбедности.

         Стевандић је оценио да додатну радикализацију представља и промена судије у овом поступку, где је уместо судије Мирсада Стрике, како каже, убачена Сена Узуновић која је била припадник такозване Армије БиХ.

         - Тиме се подиже температура и ствара се перцепција да мржња према Додику постаје официјелна. Сада је у Сарајеву општа ствар нетрпељивост према Републици Српској и њеним фунционерима - рекао је Стевандић.

         Он је указао да је Додик функционер Српске са највећим капацитетом и најчвршће стоји у одбрани Републике Српске, због чега је добио санкције и због чега је угрожена и његова породица, али и његова лична безбедност.

         - Зато је важно да о томе разговарамо да бисмо све оне који раде на угрожавању његове безбедности упозорили да Додик није сам и да постоје службе које га штите, али и да постоји мишљење људи и у Српској и у Србији - рекао је Стевандић за Телевизију Пинк.

         Он је упозорио да је ово је време кад се усложњава ситуација за српски народ, јер нападима нису изложени само Српска и Додик, него и Срби на Косову и Метохији.

         Стевандић сматра да због тога сви у Србији и Српској морају да разумeју да морају да се бране колективно и да одбране своје функционере, народ, земљу и интересе.

         - То нажалост сви не разумeју. Они који то не разумeју покушавају да таргетирају своју земљу и афирмишу оне који нас угрожавају и који припремају насиље и терористичке акте према Додику - указао је Стевандић.

         Он је оценио да оно што се припрема против Додика може да се назове тетрористичким актима, додајући да се зна како се поступа са терористима.

         - Међутим, важно је истаћи да постоји институционални дeо који штити Додика, али и да постоје мишљење народа и одговорних људи који се много питају, много знају и много вреде на терену. Они неће дозволити да Додик буде угрожен - рекао је Стевандић.

         Он је навео да актуелна дешавања указују на то да је на сцени напад на имовину Срба у Српској и на Косову и Метохији и да је то узрок свих напада на Србе.

         Стевандић је рекао да је оно што је радио премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти, а што обухвата и хапшење Срба и пуцање на српску децу, покушај Приштине да се домогне српске имовине.

          (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Коментари