Стевандић: Странци изазивају кризе у БиХ преко ОХР и Уставног суда БиХ

ПРЕДСЕДНИК СКУШТИНЕ СРПСКЕ НАГЛАСИО: ЊИМА КАО ПОЛУГАМА И УПРАВЉАЈУ ТИМ КРИЗАМА

Ненад Стевандић и Милорад Додик

* Ненад СТЕВАНДИЋ: Борбу против ОХР-а смо добили на најбољем могућем месту - у УН. Сада сви имају резолуцију коју сам показао пре месец дана где високи представник није именован. Потрудио сам се да свуда стигне, чак је имају и ови који се праве мутави

___________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је у Бањалуци да су све кризе у БиХ настале због одлука ОХР-а или онога ко представља ОХР, као и Уставног суда БиХ, где су три странца, те да су то полуге за управљање кризама које врло добро користе моћне амбасаде.

         Стевандић је истакао да ниједна криза није настала због одлука Народне скупштине или Парламента Федерације БиХ.

         - Борбу против ОХР-а смо добили на најбољем могућем месту - у УН. Сада сви имају резолуцију коју сам показао пре месец дана гдје високи представник није именован. Потрудио сам се да свуда стигне, чак је имају и ови који се праве мутави - рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци.

          Коментаришући одлуку Суда БиХ да се одбије захтев адвоката председника Републике Српске Милорада Додика о изузећу судије Јасмине Ћосић Дедовић, Стевандић је навео да инкриминисати Додика, оптужити га и онемогућити да потписује одлуке Народне скупштине, а што јесте његова функција, значи потпуно обесмислити надлежност, дигнитет и ауторитет свих институција у Српској.

 

 

 

Категорије: 

Коментари