Стевандић: Српска се не боји потврђене оптужнице Додику - они треба да се боје наших одговора

ПРЕДСЕДНИК НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РС: ТО ЈЕ АТАК НА МИР И ДЕЈТОНСКИ СПОРАЗУМ

Са свечаног дефилеа у Бањалуци поводом

Дана Српске 9. јануара

* Ненад СТЕВАНДИЋ: Ради се монтираном процесу и заједничком десанту на институције Републике Српске јер је оптужница намерно потврђена данас пред покушај Кристијана Шмита да уђе у неку од институција у Републици Српској, што ће се показати као неуспешно

_________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је за РТРС да потврђивање оптужнице против председника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића представља атак на мир и Дејтонски споразум, али да ће Српска имати адекватан, правно дефинисан одговор.

          Стевандић каже да је реч о монтираном процесу јер је, како каже, оптужница намерно потврђена данас пред покушај Кристијана Шмита да уђе у неку од институција у Републици Српској, што ће се показати као неуспешно.

           - То је заједнички десант, напад на институције Републике Српске. Република Српска се не боји оптужнице, они треба да се боје наших одговора. Ово је атак на мир, Дејтонски споразум, покушај да се нелегалним одлукама нелегалног високог представника произведу законске последице - рекао је Стевандић.

 

 

Категорије: 

Коментари