Стевандић: Шмит би првим авионом одлетео за своју Немачку - само да је нормалан човек

„ШМИТОВ ПОСТУПАК ИМА ЗА ЦИЉ ДА ИЗАЗОВЕ СУКОБЕ И НАПЕТУ СИТУАЦИЈУ У БиХ И УНИШТИ ЊЕН ЕУ-ПУТ“

Кристијан Шмит

* Председник Насродне скупштине РС Ненад СТЕВАНДИЋ: Тај човек ради против ЕУ, Срба и Хрвата као конститутивних народа и против СБ УН који је одбацио његово именовање. Не постоји ниједно место у свету, осим овај театар апсурда у БиХ, да такав човек организује конференцију за штампу, мења законе, хапси људе и детерминише политичке процесе. Да је имало нормалан, исте секунде би, ако нема авиона, колима уз пратњу отишао у Немачку, јер је ово у Европи незабележено

_______________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић поручио је данас Кристијану Шмиту да узме први авион и врати се у Немачку.

         Говорећи наметању измена Изборног закона у БиХ, Стевандић је рекао да је то идиотски закон у којем је наведено да ће правити експерименте да у пет општина постоје скенери на изборним местима, а да их на другим нема.

         - Да било гдје на свету спроводите изборе у пет општина по једном принципу, а у 55 по другом, то је идиотизам - рекао је он.

         Стевандић је истакао да су Шмитов поступак осудили ЕУ, као и Хрватски народни сабор у БиХ, што значи да, како каже, нелегални Шмит, без Савета безбедности, који глуми потрчка америчке Амбасаде, тренутно има против себе два народа и један ентитет, ЕУ и Савет безбедности.

         Он је упитао "на основу чије силе Шмит уопште постоји и ради".

         - Да је Шмит нормална особа, он би одмах сад ухватио први авион за Немачку. Имате човека који ради против ЕУ, Срба и Хрвата као конститутивних народа, против СБ УН који је одбацио његово именовање. Не постоји ниједно место у свету, осим овај театар апсурда у БиХ, да такав човек организује конференцију за штампу, мења законе, хапси људе и детерминише политичке процесе. Да је имало нормалан, исте секунде би, ако нема авиона, колима уз пратњу отишао у Немачку, јер је ово у Европи незабележено - рекао је Стевандић.

         Он је нагласио да Шмитов поступак има за циљ да изазове сукобе, нереде и напету ситуацију у БиХ, те да уништи европски пут БиХ.

         Упитан да ли постоји могућност постизања договора домаћих политичких актера у БиХ у вези са изборним законом, Стевандић је рекао да та могућност постоји, додајући да је сваки споразум бољи од сваког наметања.

         - Република Српска је то и показала јер је својим одлукама и омогућила да се одобри ЕУ пут БиХ - рекао је Стевандић.

          Он је рекао да је сада питање да ли ће Тројка слушати Шмита или ће слушати глас свога народа о миру и изостанку подела и сукоба.


 

 

 

Категорије: 

Коментари