Српска жели да избегне привремено финансирање – НС РС 1. новембра усваја буџет

БУЏЕТСКИМ КОРИСНИЦИМА ОД НОВЕ ГОДИНЕ ПЛАТЕ ВЕЋ – ПЕТ ОДСТО

* Милорад ДOДИК: Учинићемо све да оно што смо исказали као наше политике у прошлости обухватимо новим буџетом, а то је повећање пензија до 15 одсто, тако ће бити и повећање и за борачке категорије и инвалиднине. Биће омогућено и исплаћивање 750 КМ родитељима четворо и више деце ако један родитељ не ради

__________________________________________________________

         ПРВОГ новембра одржаћемо седницу Народне скупштине Републике Српске и усвојићемо нови буџет, рекао је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

       - Тиме ћемо омогућити Српској да настави уобичајни развојни пут. Учинићемо све да оно што смо исказали као наше политике у прошлости обухватимо новим буџетом, а то је повећање пензија до 15 одсто, тако ће бити и повећање и за борачке категорије и инвалиднине – рекао је Додик и додао да ће тиме бити омогућено и исплаћивање 750 КМ родитељима четворо и више деце ако један родитељ не ради.

       Додик је нагласио да ће бити и повећане плате буџетским корисницима за пет одсто од 1. јануара, да би у марту видели на који начин економска кретања могу да утичу на ту плату.

       - Желимо да у буџету за идућу годину имамо ставку за изградњу зграде националног позоришта Републике Српске у Бањалуци - поручио је Додик.

       Нагласио је да је неприхватљиво да Република Српска пређе на систем привременог финансирања.

 

Категорије: 

Коментари