Дачић: За Србију је признање Косова* црвена линија – све остало не прави штету

„НЕ БИ БИЛО ДОБРО ДА ПРИЗНА ГРЧКА, АЛИ СРБИЈА И ТО МОЖЕ НАДОМЕСТИТИ НА ДРУГОЈ СТРАНИ“

* Уверен је да Кипар и Шпанија неће поћи на признање и открио да су Словачка и Румунија дуго под притиском да то учине

_________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Скупштине Србије Ивица Дачић рекао је да до сада није било најаве да ће Грчка признати независност Косова, али да Србија, ако се то деси, има могућност да то надомести на другој страни.

       - Не би било добро да се то деси, а ако се деси Србија има могућност да то надомести на другој страни - рекао је Дачић, наводећи да се на Грчку врши притисак да призна самопроглашено Косово.

       Он је додао да од четири остале чланице ЕУ које нису признале независност Косова, Шпанија и Кипар су сигурне да то неће учинити, док се на Словчаку и Румунију дуго времена врши притисак и налазе се пред сталним дилемама и проблемима.

       - Они су признали пасоше, али ипак нису признали Косово - рекао је Дачић за ТВ Хепи.

       Што се тиче јучерашњег дијалога Београда и Приштине у Бриселу и понашања приштинског преговарача Аљбина Куртија, Дачић је рекао да је тешко да ће се ти преговори наставити даље ако нема опипљивих резултата.

       Он је рекао да је ситуација тешка, али да треба бити сигуран да ће делегација Србије увек имати у виду интересе Србије и да не долази у обзир попуштање "испод црвених линија, а то су признање Косова као независне државе".

       - Све друго не може да прави штету - рекао је Дачић.

       Он је потврдио да га је јутрос са током преговора у Бриселу упознао председник Србије Александар Вучић.

 

Категорије: 

Коментари