Српска неће именовати судије у Уставни суд БиХ; Стевандић: Тамо би само палили и гасили клима-уређаје

СТРУКТУРУ УС БиХ НАРУШИЛЕ СУ ФБиХ, ВИСОКИ ПРЕДСТАВНИК И НЕКОЛИКО МОЋНИХ АМБАСАДА

Ненад Стевандић

* Председник Народне скупштине РС Ненад СТЕВАНДИЋ: Знамо ко је крив за кризу у БиХ. Труде се да избаце Српску из БиХ, али Република Српска се може избацити само са њеним народом, Уставом и територијом, без тога не може

_________________________________________________________________

           ПРЕДСЕДНИК Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да НС РС неће именовати судије у Уставни суд БиХ да би тамо били само украс.

           - Због чега бисмо сада именовали судије кад смо сведоци потпуно незаконитог мењања правила без учешћа било кога из Републике Српске? Ако су они већ рекли да могу све да раде без судија из Републике Српске, па зашто да их ми именујемо да тамо пале и гасе клима-уређаје - рекао је Стевандић у Бањалуци.

           Он је нагласио да је структура Уставног суда БиХ нарушена од ФБиХ, високог представника и неколико моћних амбасада, који су мењали Дејтонски споразум и злоупотребили дејство анекса четири и десет.

           - Знамо ко је крив за кризу у БиХ. Труде се да избаце Српску из БиХ, али Република Српска се може избацити само са њеним народом, Уставом и територијом, без тога не може - поручио је Стевандић.

           https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=556811

 

 

 

Категорије: 

Коментари