Радуловић: Они који у скупштини говоре о насиљу - призивају насиље

ПРЕМИЈЕР ВУЧИЋ ПРЕТХОДНО ОЦЕНИО ДА ЈЕ НАСИЉЕ У ПАРЛАМЕНТУ МОГУЋА НАЈАВА НАСИЉА НА УЛИЦАМА

Саша Радуловић

        ШЕФ посланичке групе Доста је било у Скупштини Србије Саша Радуловић изјавио је данас да они који говоре о насиљу призивају насиље, а да је на председнику парламента да створи ред у скупштини.

        На питање новинара да коментарише изјаву премијера Александра Вучића да је насиље у парламенту могућа најава крвопролића на улицама, Радуловић је рекао да „то што говори премијер неће доћи од опозиције“.

        „Ми не изазивамо нереде у Скупштини, нити било коме упућујемо увреде“, казао је он.

        Коментаришући јучерашње саопштење СНС у коме се омбудсман Саша Јанковић између осталог назива „шибицарем“, Радуловић је казао да и то саопштење показује да вербално насиље долази од СНС и да то није прихватљив начин говора.

        Осврћући се на догађаје у Скупштини прошле седмице Радуловић је навео да посланици СНС „најгрубље вређају“ опозицију, а да посланици ДЈБ „никога нису провоцирали и никоме нису добацивали“, као и да су председавајући Скупштине посланицима ДЈБ изрекли опомене без образложења.

        Он је најавио и уставну жалбу и кривичну пријаву против председавајућих и посланика који су покушали да забране посланицима ДЈБ да се крећу ка излазу из скупштинске сале.

        Радуловић је рекао да су посланици ДЈБ Татјана Мацура и Бранислав Михајловић удаљени са седнице у петак.

        Татјана Мацура казала је да је неправедно удаљена са седнице.

        Бета

Категорије: 

Коментари