Орлић: Двери су својеврсни SA - јуришни одред ДОСовског режима

ОСУДИО „АГРЕСИВНИ ПРИМИТИВИЗАМ И ДЕСТРУКЦИЈУ КАКВА НИЈЕ ВИЂЕНА У СКУПШТИНИ“

Владимир Орлић

  • Шеф посланичке групе Владимир ОРЛИЋ новинарима показао поломљени микрофон и рекао да је било „физичког насртаја на технику и ломљења микрофона који користи председница Скупштине Србије“
  • SA је скраћеница за „штурмабтајлунг“, паравојну формацију Хитлерове Национал-социјалистичке партије Немачке у доба нацизма

       ШЕФ посланичке групе Српске напредне странке Владимир Орлић изјавио је данас да „представници бившег режима“ уносе свој, како је рекао, „агресивни примитивизам и деструкцију каква није виђена у Скупштини Србије“.

       „У Дому Народне скупштине Србија је видела својим очима псовке које су упућиване од стране посланика ДС, удружења Саше Радуловића, које не приличе ни трећеразредном кочијашу, а које су себи дозволили народни посланици и над чијим се згрожена јавност чуди већ данима“, рекао је Орлић.

       Како је оценио, за те људе је изгледа то стандард опхођења и према СНС, парламентарној већини, Скупштини Србије и институцијама.

       Уз те псовке и тај простаклук, како је оценио, сви су сведоци „огољене агресије и насиља и вербалног и физичког“.

       „У Дому Народне скупштине SA одред ДОСовског режима, такозвани Двераши, потрудили су се да изазову физички сукоб, инцидент и тучу, и да спрече да се нормално ради и да се седница одвија како приличи цивилизованом друштву“, рекао је он.

       SA је скраћеница за „штурмабтајлунг“, паравојну формацију Хитлерове Национал-социјалистичке партије Немачке у доба нацизма.

       Орлић је у наставку рекао да су грађани данас могли видети „јуришно запоседање говорнице“ и да треба одати признање председници Скупштине Маји Гојковић која је „улагала надљудске напоре“ да би водила седницу. Али је то било „уз добацивање, претње, прекиде, смишљене и намерне поступке како би се изрицале опомене, одузимала реч и довело до удаљења SA седнице, а онда да се то удаљење претвори у физички обрачун и инцидент“.

       „Они су један за другим, оног момента кад не би били задовољни нечим, самоиницијативно кретали ка говорници, SA жељом да изазову немир, реакцију, нове опомене и меру удаљења“, рекао је он.

       Орлић је додао да се данас присуствовало одлуци посланице да „узурпира седницу“ тиме што ће онемогућавати председницу да ради и додао да „нема речи којима се може описати глуматање и неприкладно извођење отужних представа“.

       Он је новинарима показао поломљени микрофон и рекао да је је било „физичког насртаја на технику и ломљења микрофона који користи председница Скупштине Србије“.

       „То је насиље које не приличи бирцузу, а камоли месту као што је Скупштина“, рекао је Орлић.

Категорије: 

Коментари