Маја Гојковић посланицима опозиције: „Затворите врата кад изађете!“

ОДУЗЕЛА ИМ ПРАВО ДА ПОСТАВЉАЈУ ПИТАЊА, У САЛИ ОСТАЛИ САМО ЛСВ, СДС И ЛДП

Маја Гојковић

  • Није им дозволила ни рекламирање пословника, после чега су изашли из сале посланици ДЈБ, СРС, ДС и Двери. Гојковић рекла да им неће дозволити да раде оно што данас раде на седници Одбора за европске интеграције, где се онемогућава шефу Делегације ЕУ Мајклу Девенпорту да представи Извештај ЕК о напретку Србије

        ОПОЗИЦИЈА у Скупштини Србије изашла је данас из скупштинске сале пре почетка гласања о предложеним законима и споразумима, јер им није дозвољено да постављају питања на почетку рада, како је то предвиђено пословником.

        Посланици опозиције хтели су да од представника власти траже обавештења и поставе питање што им је омогућено пословником о раду парламента на почетка рада сваког уторка и четвртка.

        Уместо тога, одмах се прешло на гласање.

        Председница Скупштине Маја Гојковић није дозволила ни рекламирање пословника, после чега су посланици изашли из сале.

        Гојковић је посланицима рекла да им неће дозволити да раде оно што данас раде на седници Одбора за европске интеграције, где се онемогућава шефу Делегације ЕУ Мајклу Девенпорту да представи Извештај ЕК о напретку Србије.

        Она је посланицима опозиције када су излазили из сале рекла „затворите врата кад изађете“.

        Шеф посланичке групе Доста је било Саша Радуловић изјавио је данас да је опозиција напустила седницу јер је председница Скупштине Србије Маја Гојковић прекршила Пословник о раду парламента и није дозволила опозицији да постави питања, „чиме је настављено насиље над опозицијом“.

        Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић рекао је да се наставља бахато и дрско вођење седнице Скупштине и да је комплетна опозиција због тога без обзира на идеолошке и друге разлике сложно напустила седницу.

        Салу су на почетку рада напустили посланици Двери и ДЈБ, као и СРС и ДС. У сали су остали ЛСВ, СДС и ЛДП. У пословнику је наведено да се питања могу поставити на почетку рада сваког уторка и четвртка након утврђивања броја посланика, а пре преласка на расправу.

        Након тога посланици Скупштине Србије завршили су седницу усвајањем неколико закона о потврђивању зајмова међу којима је зајам Србије од око милијарду долара од Фонда за развој Абу Дабија за буџетску подршку.

        Посланици су потврдили Споразум о формирању Фонда за западни Балкан чији потписник је и Косово, као и измене и допуне Закона о лукама и пловидби на унутрашњим водама.

        Усвојен је и Споразум о ваздушном саобраћају између влада Србије и Кореје.

        Посланици су усвојили и годишњи план употребе Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама у 2016. години.

        Седницу, која је почела 25. октобра, обележио је низ вербалних сукоба опозиције и Српске наредне странке, међусобних оптужби ко је лопов, ко криминалац, а ко злочинац.

        Бета

Категорије: 

Коментари