Двери затражиле од Маје Гојковић да хитно обнови заседање Народне скупштине

НАСТУПИ ПОСЛАНИКА ОБЕЗБЕДИЋЕ И БОЉЕ ИНФОРМИСАЊЕ ГРАЂАНА

О ТЕКУЋИМ ДЕШАВАЊИМА

  • „Грађани Србије су предуго таоци осионе политике СНС, која узурпира и скрнави све државне институције. Најновије у низу понижавања државе Србије и њених грађана биће покушај Александра Вучића да наредних месеци буде и премијер и председник државе“

        ПОСЛАНИЦИ посланичке групе Двери јуче су председнику Народне скупштине РС Маји Гојковић и генералном секретару Светислави Булајић упутили захтев за хитну нормализацију рада Народне скупштине Републике Србије и наставак започете седнице.

        Маја Гојковић је на неуставан и скандалозан начин, кршећи Пословник о раду, прекинула прву седницу редовног пролећног заседања, под неприхватљивим образложењима да је немогуће заседање током председничке кампање. Она обавештење о прекиду заседања није упутила посланицима са званичног места председавајуће, већ током конференције за новинаре.

        Грађани Србије су предуго таоци осионе политике СНС, која узурпира и скрнави све државне институције. Најновије у низу понижавања државе Србије и њених грађана биће покушај Александра Вучића да наредних месеци буде и премијер и председник државе.

        У неподношљивој медијској блокади, редовно пролећно заседање НСРС ће омогућити бољу информисаност грађана о текућим дешавањима и катастрофалним законским решењима која коалиција окупљена око СНС предлаже и спроводи по сопственој вољи и Вучићевим инструкцијама.

        Из небројеног низа примера ускраћивања права грађанима Србије, издвајамо чињеницу да је Предлог закон о финансијској помоћи породици са децом повучен из процедуре почетком 2016. године због ванредних парламентарних избора и та иницијатива није поновљена.

        На скупштинску процедуру између осталих чекају и Предлог закона о несталим бебама, Нацрти закона о проценитељима вредности непокретности, о јавним медијским сервисима и десетине других, што је оличење немара према држави и народу.

Текст захтева Двери упућеног Маји Гојковић:

        Поштована,

        Посланичка група Двери захтева хитан наставак редовног пролећног заседања Народне скупштине Републике Србије. С обзиром на непримерено дугу паузу, са скандалозним образложењем које нам је дато усменим путем приликом расписивања председничких избора, инсистирамо хитну нормализацију скупштинског рада и решавање нагомиланих проблема у држави и текућих питања.

        Обавештавамо вас да смо се прво обратили вама као најодговорнијим за опструкцију редовног заседања НСРС, а обратићемо се и свим осталим посланичким групама са предлогом да вам упуте захтев исте садржине.

        Очекујемо да прекинете са грубим кршењем Пословника о раду НСРС, као и вашу одговорну и брзу реакцију и хитну нормализацију рада, на општу корист грађана Републике Србије, што је наша заједничка, првенствена обавеза. Очекујемо да нас у току сутрашњег дана обавестите о датуму наставка редовног заседања.

        С поштовањем,

        Посланичка група Српског покрета Двери

Категорије: 

Коментари