САД покривају дефицит "из џепова других нација"

Тако је говорио Ахмадинеџад (3)

 

 

„САД имају дефицит у буџету од 1,6 трилиона долара. Колика је била целокупна годишња зарада народа у Пакистану? Не достиже ни трећину оне цифре! А Пакистан има 170 милиона становника“

 

„У ствари, они упумпавају новац у светску економију. Преносе инфлацију на друге нације, а профит стављају у свој џеп. Више од 30 трилиона долара је добијено на овај начин током протеклих 30 година."

 

   "НЕМАМ времена да описујем то како то они (западњаци) пљачкају свет. О овоме, на пример, можемо чути у вестима, да САД имају дефицит у буџету од 1,6 трилиона долара. Молим све младе, све људе који гледају овај програм, да узму папир и израчунају ових 1,6 трилиона долара. Један долар вреди 1.000 томана што значи да је то равно 1.600 трилиона томана. Обратите пажњу!"

   "Колики је био читав наш буџет за прошлу годину? Но, хајде да то оставимо по страни. Колика је била целокупна годишња зарада народа у Пакистану? Не достиже ни трећину оне цифре! А Пакистан има 170 милиона становника. Сви раде током године. Хајде да ставимо читаву ту зараду у торбу. Неће досећи чак ни трећину оне цифре. А то је само дефицит у буџету САД."

   "Па, одакле они покривају тај дефицит у буџету? Из џепова других нација! Како? Па, долар је светска валута. Они га пуштају на светко тржиште. Они штампају банкноте.

   Потроше 50 томана (5 центи) за `папир`на коме напишу да вреди 100.000 томана – то јест, напишу 100 долара -- на том папиру. Па то онда растурају широм света. И нико ово не може да контролише, јер централа банка САД нема супервизију. Или додају нулу на тим банковним рачунима који су у доларима и за то узимају робу."

   "На пример, ви и ја имамо 100 долара на нашем банковном рачуну. Они кажу да ће тих 100 претворити у 1.000. Направиће, кажу, 1.000 долара. А онда кажу: "Дајте ми робу за преосталих 900 долара". Ово нема никакву вредност.

   У ствари, они упумпавају новац у светску економију. Преносе инфлацију на друге нације, а профит стављају у свој џеп. Више од 30 трилиона долара је добијено на овај начин током протеклих 30 година."

   "Ово су цифре са којима се чак и они слажу. И то је невиђена пљачка. Како само понижавају нације! Они су створили претекст као што је 11. септембар. Па су она рекли да је нека групица унутар Авганистана све то извела.

   Добро, а да ли је за проблем са једном групицом потребан НАТО? Да ли су потребни напади? Па, колико народа је побијено од када су напали? Они кажу да је цифра побијених већа од 100.000. Нажалост, ситуација је била таква током протеклих седам, осам или десет година и број жртава је забележен. Преко 100.000 људи!

   А колико је тек људи постало бескућницима! Авганистан је уништен. А онда су напали Ирак... Па, они су сами довели Садама на власт. Стално су охрабривали Садама против иранског народа, читавих осам година.

   А онда су видели да је та особа исрпљена и онда им је одговарало да окупирају Ирак под плаштом борбе против Садама. Мислили су да ће окупацијом иранског комшилука бити у стању да контролишу Иран. Ово не значи да су желели да спрече Иран да некога нападне, јер Ирак не жели икога да нападне."

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари