Изградња Ирана је дужност револуције

Тако је говорио Ахмадинеџад (9)      

 

"Не могу толерисати да гледам једну велику нацију као што је Иран да се у свету третира као нација друге класе. Ми треба да се брзо трансформишемо у најнапреднију и најразвијенију земљу у свету."

 

   "ДРАГИ моји, што се тиче Ирана, данас је изградња Ирана дужност револуције. Сви народи који су уједињени, који траже правду и воле драгог Пророка ислама и пророково домаћинство морају знати да је данас наша важна мисија да градимо Иран. Ја овде изражавам своје сопствено мишљење и своја осећања.

   Кунем се пред Богом – рекао је Махмуд Ахмадинеџад  - да не могу да толеришем да гледам оне које подржавају дивљаштво, агресију, себичност и оне који су против културе у свету а тврде да су стегоноше цивилизације, напретка и културе против иранског народа који је некада био пионир цивилизације, науке, индустрије и напретка када су западњаци живели у дивљаштву."

   "Не могу толерисати да гледам једну велику нацију као што је Иран да се у свету третира као нација друге класе. Верујем да ми можемо и да ми требамо да се брзо трансформишемо у најнапреднију и најразвијенију земљу у свету."

   "Влада има неколико планова по овом питању. Превасходно, праведни развој и напредак широм Ирана. Ако се раније мање пажње посвећивало неким регионима, данас би тим областима требало дати више пројеката, већи буџет и развој. Читав Иран би требало да постигне исти ниво напретка, свуда би требало да буде развијеност. Већ су дефинисани главни развојни пројекти.

   Током протекле 1389. године (хиџре, 2010-2011. по хришћанском календару) је реализовано развојних пројеката укупне вредности од 21.500 милијарди тумана што је без преседана у историји земље."

   "Ове године ми смо предвидели буџет од 47.500 милијарди тумана (за развојне пројекте). Одлучни смо да завршимо инфраструктуру земље, железнице, путеве, рафинерије, електране, гас, воду, бране и луке током следеће две до три године тако да се обезбеди терен за активности младих људи земље и читаве иранске нације. Ово је један од планова за земљу."

 

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари