Иранци су највећи пријатељи Американаца јер настоје да их спасу без икакве употребе силе

Тако је говорио Ахмадинеџад (6)

 

 

  • "Кад ми нешто кажемо, ми не започињемо рат да докажемо да смо у праву
  • Колико пута сам рекао да сам спреман да се опробам у дебатама са председницима САД? Па, зашто их нема? Зашто не дођу? Зато што их је страх. Шта ће рећи ако их Иран пита: ко је направио 11. септембар?"

 

"А МОЖЕТЕ посматрати понашање других земаља. Молим вас, погледајте како се понаша Европа. Потапају им бродове (са избеглицама) у море и вређају их. Највећи пријатељ арапских нација је Иран јер он штити њихову част и независност. Ирански народ је чак и највећи пријатељ америчког народа јер ми настојимо да их спасемо без употребе силе. То је оно што Иран чини различитим."

"Кад ми нешто кажемо, ми не започињемо рат да докажемо да смо у праву. Увек смо им говорили да треба да јавно говоре. Можете говорити о својој логици и ми можемо говорити о нашој логици, па онда нека народи изаберу праву логику."

"А они се плаше избора народа што би значило њихов крај. Колико пута сам рекао да сам спреман да се опробам у дебатама са председницима САД? Па, зашто их нема? Зашто не дођу? Зато што их је страх. Ја знам да се плаше. Они знају да неће имати ништа да кажу ако учествују у дебатама. Иран ће им поставити 10 питања. Како ће на њих одговорити? Шта ће рећи ако их Иран пита: ко је направио 11. септембар?"

 

АМЕРИКА НИЈЕ НИКОМЕ ПРИЈАТЕЉ

"Ма, ко вам је рекао да можете направити такву једну ствар, објавити је и натерати друге да у њу поверују? Јер то ви треба да дођете и средите ствари ако се нешто деси у нашој земљи? Једна група може испитивати 11. септембар и рећи истину о ономе шта се заправо догодило. А они се боје. Започели су једну врсту пропаганде а неки други су њихови заточеници. Кажем данас и рекао сам прошле године да Америка никоме није добар пријатељ."

"Погледајте све те ратове које је Америка водила од Корејског рата, сви су они вођени против њених пријатеља, то јест, Америка је подржавала неке људе у неким владама, наводила их да одрађују неки задатак -- агресију или угњетавање, а онда се обрушавала на конфликт са њима.

И у Јужној Америци је био један председник -- нећу поменути његово име -- који је годинама радио за њих. Чим се ситуација изменила, они су почели да раде против њега. Садам Хусеин је такође добар пример. И ових дана, погледајте само регион, Америка је подржавала неке људе добрих 30 година. А сада је постало неопходно за њене интересе да их испоручи на клање.

 

          МОРАЈУ ОТИЋИ, ПО ПРИРОДИ СТВАРИ

 

Постоји неколико земаља које играју у складу са америчком шемом. И ја сам им рекао, и поновићу овде, не дајте се обманути. Америка вас користи, једне против других. Чим постигне своје циљеве, побринуће се и за вас. А како се свет променио, и светски систем би се такође требао променити."

"Погледајте, постоје систем који су релевантни само са тачке гледишта прошлости и они не могу имати континуитет. Ја нећу помињати имена, народ ће сам разумети. Они не могу имати континуитета. Постоје извесни односи, извесни типови власти који припадају прошлим вековима… А ево, Америка их и дан-данас обмањује и хушка једне на друге. А кад направе оно што су кренули да ураде, доћи ће ред и на ове.

Они не могу да остану за стално. Они морају ићи по природи тока ствари. Ово би требало променити."

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари