„Пажљиво ћемо проучити изјаву председника Медведева“

ПРВА РЕАКЦИЈА НАТО НА ИСТУПАЊЕ ШЕФА РУСКЕ ДРЖАВЕ

Оана Лунгеску

  • Представник НАТО Оана Лунгеску изјавила да алијанса жели сарадњу у области ПРО и прерастање односа у стратешко партнерство, али је оценила да „ничему не користи претња размештањем ракета у непосредној близини граница земаља чланица НАТО“
  • Фaктu: Добро је што је Русија рекла: доста! Добро је што је Дмитриј Медведев на недвосмислен начин показао који потези ће бити ковертирани! То Јељцинова Русија није могла, али је то Путинова, ево, већ урадила! Наравно, западна стоглава аждаја неће одустати од планова против Ирана. Неће, наравно, ни свет само на овоме и преко ноћи постати биполаран или мултиполаран. Али, цео свет је већ сада на добитку! Живи били па видели како ће аждаја наредних дана - бар према Русији и поводом ПРО - полако подвијати  реп!

        ПРИМИЛИ смо к знању изјаву председника Медведева и пажљиво ћемо је проучити, изјавила је службени представник НАТО Оана Лунгеску.

        Додала је да алијанса „поздравља то што је председник Медведев нагласио да Русија не затвара врата наставку дијалога са САД и НАТО о противракетној одбрани и да је спремна за практичну сарадњу у тој области“.

        Лунгеску је посебно указала да и даље важи понуда алијансе из Лисабона: да Русија са НАТО сарађује у области противракетне одбране (ПРО) и да њихови односи прерасту у „стратешко партнерство“.

        Као што се види: реакција је више него суздржана и са „намигивањем“ да би требало поправљати односе. У истом тону је и указивање Лунгеску да „ничему не користи претња размештањем ракета у непосредној близини граница земаља чланица НАТО“. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари