НАТО-цига свога КФОР-коња хвали

  МИНИСТРИ ОДБРАНЕ ЗЕМАЉА ЧЛАНИЦА АЛИЈАНСЕ

                              

  • Министри су закључили и да је операција НАТО у Либији била веома успешна и потврдили су спремност да наставе ту мисију, под мандатом Уједињених нација, колико год то буде потребно, као и одлучност да се она оконча што је пре могуће

        БРИСЕЛ, (ФоНет) - Министри одбране земаља чланица НАТО сагласили су се у Бриселу да је мисија КФОР "успешна прича" и оценили да су њени припадници, током недавних немира на Косову, дејствовали "пажљиво, одлучно и непристрасно, у потпуном складу са мандатом Уједињених нација".

        Министри су истакли да су мир, суздржаност и дијалог једини пут напред за све људе на Косову, наводи се у саопштењу НАТО.

        Оцењујући ангажовање својих снага у свету, министри су истакли да је КФОР успешна прича и указали на његову непрекидну приврженост обезбеђивању сигурног и безбедног окружења на Косову.

        Министри су закључили и да је операција НАТО у Либији била веома успешна и потврдили су спремност да наставе ту мисију, под мандатом Уједињених нација, колико год то буде потребно, као и одлучност да се она оконча што је пре могуће.

        Они су, такоðе, изразили спремност да подрже нове либијске власти у реформи сектора одбране и безбедности, уколико таква подршка од НАТО буде била затражена.

        Наше операције у Либији, Авганистану и на другим местима показале су да је НАТО неопходан савез, изјавио је генерални секретар НАТО Андерс Фог Расмусен, на отварању дводневног скупа.

 

Слични садржаји

Коментари