Наредни NATO самит почетком септембра 2014. у Великој Британији

РАСМУСЕН ОБЈАВИО ДА ЈЕ ЦИЉ - НОВА „МОДЕРНИЗАЦИЈА АЛИЈАНСE ТАКО ДА ОСТАНЕ ЈАКА И ФЛЕКСИБИЛНА“

Андерс Фог Расмусен

        НАРЕДНИ самит NATO биће одржан у септембру следеће године, у Великој Британији, саопштио је генерални секретар те алијансе Андерс Фог Расмусен.

        „Наредни NATO Самит биће одржан 4. и 5. септембра. Поздрављам недавну најаву британског премијера Дејвида Камерона да ће Уједињено Краљевство бити домаћин шефова држава и влада NATO-а у Јужном Велсу”, рекао је Расмусен, а објављено на сајту NATO-а.

        Расмусен је оценио да ће нови самит бити „важна шанса за NATO“.

        „Обележићемо закључак наше ISAF мисије, као и нову фазу ангажовања у Авганистану. Предузећемо наредне кораке да модернизујемо Алијансу, тако да остане јака, флексибилна и спремна да се суочи са безбедносним изазовом”, казао је он.

        Расмусен је рекао да ће тај самит потврдити везу између Европе и Северне Америке, која је извор њихове снаге, безбедности и успеха.

        „Године 1949. Уједињено Краљевство је било једно од 12 чланица оснивача NATO-а и његово прво седиште. Од почетка, Уједињено Краљевство је било чврст савезник и снажно је доприносило операцијама NATO-а, као и нашој политичкој дебати”, казао је он, поновивши да поздравља понуду Уједињеног Краљевства да буде домаћин самита.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари