Вучић због кризе са регистарским таблицама заказао седницу Савета за националну безбедност

КУРТИ: ОВО СА ТАБЛИЦАМА НИЈЕ ЖЕЉА КОСОВА* ВЕЋ – НАМЕТАЊЕ СРБИЈЕ

* „Не желимо да ометамо кретање грађана Србије, нити дестабилизацију. Возила са српским таблицама која улазе на територију Косова* на свим граничним прелазима ће добити привремене регистарске таблице“

_______________________________________________________________

       ШИПТАРСКИ премијер Косова Аљбин Курти рекао је данас да успостављање реципроцитета за постављање привремених косовских таблица за аутомобиле са српским регистарским ознакама није жеља Косова, већ наметање Србије.

       Курти је, какао преноси портал Косово-онлине.цом, рекао да није намера да се наруши кретање српских грађана на Косову, нити дестабилизује, већ да је реч о поштовању споразума договорених у Бриселу.

       "Привремене таблице нису наша жеља, већ наметање с друге стране. Наши грађани плаћају десет година овакаве таблице на улазу у Србију", рекао је он.

       Према његовим речима, мере које су данас предузете су легалне и у потпуности су у складу са роком за уклањање таблица КС.

       "Министарство унутрашњих послова данас је предузело потребне радње на одузимању свих незаконитих ознака на територији Републике Косова, као и на свим граничним прелазима. Без обзира на националност власника аутомобила неважећих регистарских ознака, они се одузимају", рекао је Курти.

       Додао је да ће на свим граничним прелазима на Косову возила са српским таблицама која улазе на територију Косова добити привремене регистарске таблице.

       „Као премијер кажем да радње које су данас предузели надлежни органи за спровођење овог споразума нису уперене против српских држављана. Они немају за циљ да ометају слободно кретање грађана Србије, нити да изазову дестабилизацију", рекао је Курти.

       Поводом забране кретања возила са српским таблицама на Косову и Метохији, председник Србије Александар Вучић је за сутра заказао седницу Савета за националну безбедност.

       Милица Андрић из НВО Нова друштвена иницијатива је казала за Бету да се на Косову налази око 9.500 возила која су регистрована у измештеним косовским полицијским управама у централној Србији и којима је од данас онемогућено кретање на Косову.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари