НН крадљивац бакра зауставио три воза!

ОВО МОЖЕ САМО У ТАДИЋЕВОЈ СРБИЈИ

Оборено пола километра контактне мреже на прузи Београд-Бар

  • На барској прузи на успостављање саобраћаја сатима чекала три воза: у Лајковцу брзи воз из Бара за Београд, у Лазаревцу путнички воз из Пријепоља за Београд и у Вреоцима путнички воз из Београда за Ужице
  • Стао саобраћај и између Земун Поља и Земуна јер су непозната лица украла пригушницу (део колосечног материјала) са левог колосека чија је вредност између четири и шест хиљада евра јер у себи садржи нешто мање од килограм и по бакра

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Железнице Србије саопштиле су да због крађе железничке опреме три воза стоје на прузи Београд-Бар и да ће из због крађе делова опреме на деоници Земун Поље - Земун знатно каснити возови у београдском железничком чвору.

        На прузи Београд - Бар, између железничких станица Степојевац и Словац, данас у 17.30 сати, нестао је напон у контактној мрежи, због чега је прекинут саобраћај возова на овој магистрали.

        Након што су стручне службе "Железница Србије" обишле пругу између Вреоца и Лазаревца, констатовале су да је НН лице кљештима исекло сајлу за затезање ужета контактне мреже, услед чега је искидано и пало око 500 метара контактне мреже на овој деоници. Контактна мрежа била је под напоном од 25.000 волти.

        Железнице Србије у саопштењу наводе да се претпостављају да је реч о покушају крађе делова контактне мреже, који се могу продати као секундарне сировине.

        О покушају крађе делова контактне мреже одмах је обавештен МУП Србије.

        Због пада контактне мреже, тренутно на барској прузи чекају на успостављање саобраћаја три воза: у Лајковцу брзи воз из Бара за Београд, у Лазаревцу путнички воз из Пријепоља за Београд и у Вреоцима путнички воз из Београда за Ужице. Воз у Вреоцима стоји већ око три сата.

        У току је успостављање и организација железничког саобраæаја са дизел локомотивама.

        Две дизел локомотиве су већ обезбеђене и очекује се да ће саобраћај са дизел вучом бити успостављен око 21.30 - 21.45 сати. Након што буду створени услови да се саобраћај успостави са дизел вучом, почеће и поправка контактне мреже.

        Крађа делова железничке опреме на деоници Земун Поље - Земун ноћас ће проузроковати и знатна кашњења возова у београдском железничком чвору.

        Вечерас око 20.30 сати, између Земун Поља и Земуна непозната лица украла су пригушницу (део колосечног материјала) са левог колосека.

        Реч је о колосечном делу чија је вредност између четири и шест хиљада евра и који у себи садржи нешто мање од килограм и по бакра.

        Од продаје тог бакра као секундарне сировине крадљивци могу да зараде свега неколико десетина евра, а осим велике материјалне штете за железницу, овакве крађе угрожавају и функционисање железничког саобраћаја, истиче се у саопштењу.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари