Вучић у Охриду: Договор је да се одмах крене у формирање ЗСО, али не знам да ли ће Приштина то урадити

ПРЕГОВОРИ ТРАЈАЛИ 11 САТИ – ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ТВРДИ ДА НИШТА НИЈЕ ПОТПИСАО

* Александар ВУЧИЋ: Некакав договор смо постигли, ово неће бити све, ових неколико тачака које смо договорили постаће део преговарачког оквира за сваку од страна. У процесу који је дугачак и озбиљан, Европски савет ће процењивати колико је ко урадио из имплементационог плана који ће морати да буде проширен иако мени не би сметало да остане овакав

_______________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је у Охриду да је у преговорима са премијером Косова Аљбином Куртијем уз посредство ЕУ постигнут договор о неколико тачака за примену споразума о путу ка нормализацији односа две стране.

         После 11-часовних преговора са Куртијем, уз посредство представника ЕУ Жозепа Борела и Мирослава Лајчака, Вучић је новинарима рекао да ће имплеметациони план "морати да се надограђује" и да ће тачке које су договорене "постати део преговарачког оквира за сваку од страна" у преговорима са Унијом.

         "Некакав договор смо постигли, ово неће бити све, ових неколико тачака које смо договорили постаће део преговарачког оквира за сваку од страна. У процесу који је дугачак и озбиљан, Европски савет ће процењивати колико је ко урадио из имплементационог плана који ће морати да буде проширен иако мени не би сметало да остане овакав", казао је Вучић.

         Навео је да на данашњем састанку "није ништа потписао" и оценио да је за Београд веома значајно што је "као приоретна обавеза стављено формирање Заједнице српских општина (ЗСО), и то у складу са претходно постигнутим споразум у оквиру дијалога".

          "Због тога сам заиста задовољан. Наведено је да се одмах крене у формирање ЗСО, али не знам да ли ће Приштина то урадити", додао је Вучић.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари