Вучић: Нормализација за мене није признање Косова – не знам да ли ће у понуди Брисела бити ишта добро

НАГЛАСИО ДА СУ И БЕОГРАД И ПРИШТИНА ЕУ ДОСТАВИЛИ СВОЈЕ ПРЕДЛОГЕ, А ДА ОТУДА ЈОШ НИШТА НЕМА

* Обећао да ће - чим „папир“ ЕУ буде постојао – о њему обавијестити јавност и указати шта је лоше или добро, „ако тог доброг буде било у нечему, што је за Србију свакако тешко“

____________________________________________________________

          ПPЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас, у обраћању грађанима, да Србија још није добила нацрт онога што жели ЕУ о питању Комета, као и да је српски страна доставила свој приједлог, а албанска свој.

          - Радио сам са њима три дана по том питању, ми смо доставили свој предлог, а Албанци свој предлог. Ништа још нисмо добили из Брисела и тај папир и даље, до данас до 18 сати не постоји - рекао је Вучић након састанака претходних дана са Мирославом Лајчаком и Габријелом Ескобаром.

          Истакао је да не постоји тај папир и да чим буде постојао да ће обавестити јавност и указати шта је лоше или добро, ако тог доброг буде било у нечему, што је за Србију свакако тешко.

          - Ћутао сам данима о КиМ. Нисам излазио у јавност ни са изјавама, ни са анализама, желећи све да прикупимо. Ми смо претходних дана разговарали о томе шта је потребно да би се стигло до нормализације односа са Приштином.

          - Нормализација за мене није еуфемизам за признање Косова де факто или де јуре. Нормализација коју сматрам потребном је да имамо боље односе са Албанцима него што их имамо данас и да покушамо да живимо колико је могуће заједно и колико једни поред других - изјавио је Вучић.

          Подсетио је да се сутра навршава 19 година од погрома српског становништва на КиМ:

          - Албанци су искористили страдање дечака у селу Чабра и за то без икаквих доказа оптужили Србе из села Зубче код Зубиног Потока и у јеку организовања митинга припадника тзв. ОВК, а ћутања српских званичника, протерали су више од 4.000 Срба, осморо Срба убили, уништили 35 верских објеката, преко 40.000 предмета, икона и многих других важних, углавном сакралних религијских предмета су заувек изгубљени, нестали. Читава места попут Белог Поља код Пећи и Свињара у Митровици готово у потпуности су очишћена од српског живља - рекао је Вучић.

           https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=506491

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари