Вучић: Морамо да разумемо колико поводом КиМ немамо адута у рукаву

ПРЕГОВОРИ У ВАШИНГТОНУ 3. И 4. СЕПТЕМБРА – ДА БИ СЕ УКЉУЧИО ТРАМП АКО БУДЕ НЕШТО ВАЖНО

* Навео да је Србија 1999. године потписала делимичну капитулацију и да мора да престане да се понаша као да се ништа није догодило

__________________________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић најавио је да ће састанак представника Србије и Косова* у Вашингтону највероватније бити 3. и 4. септембра, зато што "постоје назнаке" да ће "у случају да се деси нешто важно", на састанак доћи и председник САД Доналд Трамп.

       "Преговоре о свим кључним питањима о нормализацији, не о признању, водимо под окриљем Брисела, а ово мора да буде нешто друго", рекао је Вучић на ТВ Прва.

       Вучић је навео да је Србија 1999. године потписала "делимичну капитулацију" и да мора да престане да се понаша "као да се ништа није догодило".

       "Као и 2008. године, ћутали смо и понашали се као да се ништа није догодило. Успели смо да вратимо то за преговарачки сто... Морамо да резумемо колико је тешка позиција и колико немамо адута у рукаву. Истовремено морамо да бринемо о безбедности људи на Косову и Метохији и о свим другим становницима земље. Наш витални интерес је очување мира", казао је Вучић.

       Додао је и да очекује да ће и Вашингтон и Брисел наставити са притисцма да Србија умањи сарадњу са другим спољнополитичким актерима, "са Русијом све мање, више са Кином".

       Поводом очекиваног формирања Владе Србије, о чему се преговара са Социјалистичком партијом Србије и са Српским патриотским савезом (СПАС), Вучић је рекао да "има добре односе и са једнима и са другима" и да ће ускоро бити донета одлука о новој влади.

       (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари