Вучић: Кфор очекивано одбио повратак наших снага на КиМ – позвао се на резолуцију 1244

ОДГОВОР СУ ПОСЛАЛИ НА БАДЊЕ ВЕЧЕ ЈЕР ЖЕЛЕ ДА ДОДАТНО ПОНИЗЕ СРБЕ

* „Нису се позвали на део резолуције по којој је могуће да то одбију, јер тако нешто не постоји

* „Очекивао сам такав одговор Кфор. Видећемо какав ће бити наш даљи одговор. Указаћемо где све нису заштитили српски живаљ

______________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Кфор одбио повратак 1.000 припадника безбедносних снага Србије на Косово.

       „Одговорили су да сматрају да нема потребе за повратком војске и оружаних снага Србије на територију Косова и Метохије, позивајући се на Резолуцију 1244 и рекавши да у складу са њом они играју своју улогу, а нису се позвали на део резолуције по којој је могуће да одбију то, јер тако нешто не постоји", рекао је Вучић за телевизију Пинк.

       Додао је да се Кфор позвао на позитивну норму, да има обавезу да чува ред и поредак, и како је оценио, направили су још једну "ненамерну грешку" рекавши да пажљиво мотре на ситуацију на северу, а само два сата раније пуцано на Србе на југу.

       Вучић је истакао да је тај одговор „вероватно у жељи да додатно понизе Србе", као што су некада од власти у Београду тражили да председника Слободана Милошевића изруче на Видовдан, послат на Бадње вече и да „то није случајно".

       „Очекивао сам такав одговор Кфор. Видећемо какав ће бити наш даљи одговор. Указаћемо где све нису заштитили српски живаљ", рекао је председник Србије.

       Оценио је да су последњи напади на српске дечаке на Косову и Метохији резултат атмосфере коју је по његовим речима, створио режим Аљбина Куртија уз помоћ „неких споља".

       „Не мислим да је све организовано већ да је плод атмосфере мржње према свему српском коју је створио Куртијев режим", казао је Вучић и додао да би ускоро требало да се види са породицама рањених дечака.

       Вучић је рекао да му се поводом тих инцидената није јавио ниједан од амбасадора.

       „Нико није послао поруку како је ужаснут. Покушај убиства српских дечака их није толико узнемирио али сам добио 11 порука када је Рада Трајковић седела два сата на некој клупи, и то све у складу са законом. То све говори о њима, о њиховом односу према српском народу", рекао је Вучић.

       Најавио је да ће се у среду или четвртак састати у Београду са саветником америчког Стејт департмана Дереком Шолеом.

       „Реч је о веома важном човеку у сваком смислу, он нема неког из Стејт департмента ко би могао да му наређује", казао је Вучић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари