Вучевић: Држава ће брзо размотрити захтев Српске листе за суспензију дијалога са Приштином

НАГЛАСИО: КУРТИЈЕВ ЦИЉ ЈЕ ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ СРБА ИЛИ ЊИХОВО СВОЂЕЊЕ НА МИРОРАН БРОЈ

* Министар одбране Србије и нови лидер СНС Милош ВУЧЕВИЋ: Некада је дегутантно разговарати са онима који су по ко зна који пут осудли Куртијево насиље, а он баш не хаје за њихова осуђивања и увек иде корак даље и очигледно наставља са политиком терора над српском заједницом на КиМ

_________________________________________________

         МИНИСТАР одбране и нови председник СНС Милош Вучевић рекао је данас у Крагујевцу да ће државни органи у кратком року размотрити поруку Српске листе да се прекине дијалог са Приштином.

         - Што се тиче ситуације на КиМ, веома је драматична и тешка и као грађанин Србије, као Србин апсолутно разумем поруку Српске листе и свих грађана српске националности на КиМ. Државни органи ће у кратком року размотрити оно што је порука Српске листе која се практично догодила или дефинисала док је трајала наша скуштина, па ћете дозволити да је потребно и времена да се о томе разговара -  додао је он.

         Он је рекао је циљ Куртијеве политике етничко чишћење Срба или да се сведе на "минорни број који је за њих прихватљив".

         - Заиста је некада дегутантно разговарати са онима који су по ко зна који пут осудли Куртијево насиље, а он баш не хаје за њихова осуђивања и увек иде корак даље и очигледно наставља са политиком терора над српском заједницом на КиМ, са искључивим циљем да етички очисти КиМ од Срба, без било какве дилеме - рекао је Вучевић.

         Он је позвао Србе да не наседају на провокације.

          - Да избегнемо сценарио да смо рушилачки фактор и да не идемо на руку Куртију - додао је он.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари